Homeopátiás szerek

APIS MELLIFICA

  • kinyomtatom

  • elküldöm

  • ajánlom

Alapanyag a házi méh.

Az Apis mellifica tüneteit legjobban a méhcsípés tüneteivel lehet összehasonlítani. Általában jellemző a duzzanat (ödéma) és a gyulladás megjelenése.

Jellemző tünetek:

szúró, égő, csípő fájdalom, duzzanat. A tüneteket a hideg, jeges borogatás enyhíti, a meleg rontja. A beteg nem bírja az érintést.

Lázas állapotban a beteg nem szomjas.

Főbb javallatok:

minden allergiás vagy gyulladásos eredetű ödéma (rovarcsípés, furunkulus, stb). Ízületi duzzanat, ficam (baleset után) szúró, égő fájdalommal, jegelésre javul. Műtét utáni duzzanat csökkentésére. Kötőhártya-gyulladás duzzadt könnyzacskókkal. Árpa. Torokgyulladás duzzadt nyelvcsappal. Heveny, szomjúság nélküli láz, rózsaszín arc. Gátmetszés után javasolt, ha a gát és környéke duzzadt, szúrón fájdalmas és a jegelés jólesik. Bőrkiütések, a bőr rózsaszín, rajta duzzadt, ödémás, viszkető kiütések jelennek meg. Enyhe, bőrpírral és duzzanattal járó elsőfokú égés, napégés. Erős fejfájás, mely nyomásra javul. A beteg nem szomjas, kábult, bódult, verejtékezhet, a hideg levegő, a hideg borogatás jólesik. Fültőmirigy gyulladás. Hólyaghurut, égő fájdalommal, nehézkes vizeléssel. Kezdődő krupp.

Adagolás:

az Apis gyorsan hat, de rövid ideig. Akut esetben (pl. rovarcsípés) többször kell ismételni (10 percenként) javulásig. A 15 CH (C) vagy magasabb potencia javasolt.


Forrás: Demarque-Jouanny-Poitevin-Saint-Jean: Farmakológia és homeopátiás materia medica

Összegyűjtöttük a 16 alap homeopátiás szert, amelyet ajánlunk házipatikádba:

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől!

Szerkesztette: R.Sz.


kapcsolódó cikkek
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024