Homeopátiás kisokos babáknak

Mi is igazából a lázgörcs és mit tehetünk ellene?

A lázcsillapítónak tökmindegy, hogy a gyereknek lassan vagy gyorsan megy föl a láza.

Mindegy az is, hogy a lázas gyerek izzad-e vagy nem, iszik-e folyadékot vagy nem. Láz van és kész. Ennyi épp elég. A homeopátiás szereknek ez nem elég. 

Mert ezek a szerek nem lázat csillapítanak, hanem a lázra és a kísérőként megjelenő tünetekre, összességében magára a betegségre hatnak. Éppen ezért a homeopátiás szerek kiválasztásánál néhány fontos és lényeges kérdésre mindenképpen választ kell keresni és adni.

Feliratkozás Doktor Mami YouTube csatornára

Más gyógyszerek között keresgélünk, ha hirtelen és megint mások között, ha lassan emelkedik a hőmérséklete a gyereknek. Ha ezt a gondolatmenetet követjük, és alaposan megfigyeljük a többi tünetet, akkor jó eséllyel megtaláljuk a megfelelőt. Gyorsan emelkedő láz esetén, ha száraz, hideg szél vagy huzatos helyen való tartózkodás után éjjel lesz rosszul a gyerek, bőre száraz és forró, nem izzad, pedig az javulást hozna, adhatunk ACONITUM NAPELLUS​ 15 vagy 30 CH-ban.

Ha délután vagy este mérünk hirtelen kialakult magas lázat, ha a keze és a lába hideg, miközben a teste forró és az arca kipirult, nem szomjas, feltűnő, hogy a fény és a zaj ront az állapotán, sötétben és nyugalomban viszont jobban érzi magát, az izgatott, nyugtalan gyereknek adjunk BELLADONNA​ 15 vagy 30 CH-t. Ha hirtelen lesz lázas a gyerek és feltűnő, hogy alig akar inni, de ha kér, akkor nagyon hideg folyadékot, akár jegeset is, gondoljunk az APIS MELLIFICA​-ra, 15 vagy 30 CH-ban. Ha fokozatosan emelkedik nem túl magasra - 38,5 C fölé nem megy - a láz, különösen jellegzetes egyéb tünetek nélkül, akkor válasszuk a FERRUM PHOSPHORICUM​ 9 vagy 15 CH-s hígítását. Megerősíti ezt, ha a láz hajnalban 4-6 óra között vagy kora délután 13 óra körül jelentkezik, amikor a sápadtság és kipirulás váltakozva jelenik meg az orcákon.

A homeopátiás szereket kezdetben negyedóránként, félóránként lehet adni, amíg a tünetek enyhülnek, majd naponta 3-4x.

Nem kell arra törekedni, hogy a beteg gyerek testhőmérsékletét feltétlenül 37 C alá vigyük, sőt arra sem, hogy 38 C alá. A lázcsillapítást 38,5 C végbélben mért testhőmérséklet esetén célszerű kezdeni. Lehet, hogy elég lesz eleinte annyi, ha egy réteg ruhát leveszünk róla, vagy vékonyabb takaróval takarjuk be és folyadékkal kínáljuk. Testének le kell adnia a hőt, az elpárologtatott folyadékot pedig pótolni kell, ezért fontos, hogy tiszta vizet igyon. A hűtőfürdő nem jeges vízbe merítést jelent. Testhőmérsékletű vízbe tedd inkább, amit lassan, nagyon lassan hűtesz 26-28 fokra, és 15-20 percig tartod benne a babát. A hűtőborogatás elkészítésekor se jéghideg vízbe mártsd be a lepedőt, amibe becsavarod a testét. Arra viszont figyelni kell, hogy csak  a csuklót és a bokákat beborogatva nem biztos, hogy csökken a hőmérséklete. Az egész testét be kell borítani, és ha átmelegedett, újra hűvösebb vízzel nedvesíteni.

A láz nem mumus, hanem fontos védekező reakció, mert a magas testhőmérséklet nem kedvez a kórokozók szaporodásának, segítve így a mielőbbi gyógyulást.

 • Dr. Lengyel Boglárka homeopata, gyermekorvos
AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
 • letöltöm

  Influenza & téli betegségek e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  Lázcsillapítás e-kártya

  tovább
 • letöltöm

  Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

  tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024