Elsősegély, sérülések, sport, csípések, égés, napszúrás

Gyermekbalesetek: harapás, csípés, mérgezés

Kutyaharapást szőrivel, de rovarcsípést mivel? A homeopátia ilyen esetekben is hatékony gyógyír!

 • Gyermekbalesetek a házban és ház körül - harapás, csípés, mérgezés

  Gyermekbalesetek a házban és ház körül - harapás, csípés, mérgezés

A homeopátiához hasonlóan a népi orvoslás is a természet erejét alkalmazta, az „ami elrontja, az meg is gyógyítja” analógiás elv dominált a népi gyógyászat gyakorlatában. Így született meg a mondás is: a kutyaharapást szőrivel. A homeopátia egyik alapelve a hasonlót a hasonlóval gyógyítunk szabálya. Azaz olyan homeopátiás alapanyagból készült szert adunk, ami töményen a betegség tüneteihez hasonló tüneteket okoz. Így a viszkető, piros, dutózzadt rovarcsípésekre a homeopátiás szemlélet szerint APIS MELLIFICA​ (Apis)-ból, azaz méhecskéből készült szer lesz gyors és hatékony segítség. 

Elsősegély állatharapások, csípések, mérgezések esetén.

Minden második gyermek, életében elszenved valamilyen súlyosságú kutyaharapást, a legveszélyeztetettebbek az 5-9 éves gyermekek. Egy kutya támadása legtöbbször a gyermek arcát, fejét, nyakát éri.

A harapott sebek azért veszélyesek, mert a fogon mindig vannak kórokozó baktériumok, amik a harapás során a szövetek mélyére kerülhetnek. A sebet mossuk ki és fertőtlenítsük. Kutyaharapás esetén feltétlenül forduljunk orvoshoz, szükség lehet tetanusz elleni oltásra. A kutya oltási könyvét – amennyiben mód van rá – vigyük magunkkal.

A homeopátiás szerek közül az első választandó szer harapás esetén is az ARNICA MONTANA​, mely 30 CH potenciában, napi 4-5 alkalommal adva csillapítja a vérzést, csökkenti a fájdalmat, és fokozza a sebgyógyulást. A PYROGENIUM​, vagy a HEPAR SULFUR​ 15 CH-ban napi 2x csökkenti a seb felülfertőződésének veszélyét.

Rovarok okozta szúrások, csípések tüneteinek enyhítésére több lehetőségünk is van. Amennyiben a csípett terület piros, égő, duzzadt, fájdalmát enyhíti a hideg borogatás, adjunk a gyermeknek APIS MELLIFICA​-t 15 CH-ban, napi 3-4 alkalommal. Az Apis kiegészítő szere lehet a LEDUM PALUSTRE​ 9 CH-ban, ezt szúnyogcsípés megelőzésére is használhatjuk egész nyáron napi 1-szer. Égő, viszkető, hólyagos csípések esetén a CANTHARIS VESICATORIA​ segíthet 9 CH-ban naponta 3 alkalommal. Pókcsípés esetén gyakran előfordul, hogy a helye kemény, duzzadt, viszket és kékes színű. Ebben az esetben javasolt a TARENTULA HISPANA​ 9 CH-ban napi 3-szor. 

A mérgezés különösen a 3 éves kor alatti kisgyermekeket érinti. Mérgezés történhet könnyen hozzáférhető otthoni gyógyszerek, cigaretta, alkohol, háztartási tisztítószerek, mérgező szobai, és kerti növények, mérges gombák elfogyasztása, velük történő érintkezés által.

Általános tünet lehet émelygés, fejfájás, hasfájás, hasmenés, szédülés, öntudatzavar, légzési problémák, mozgási zavarok, álmosság, izgatottság. Már gyanú esetén is azonnal orvoshoz kell fordulni! Enyhébb esetben kellemetlen allergiás bőrreakciók alakulhatnak ki a mérgező anyaggal történő érintkezés után.

A HISTAMINUM​ 30 CH-ban, félóránként, majd napi 2-3 alkalommal enyhíti ezeket a heves reakciókat. Az Apis enyhít a panaszokon, ha a bőr rózsaszín, duzzadt, vizenyős. A csalánkiütés szere az URTICA URENS​, 9 CH-ban napi 2-4-szer. Hólyagos elváltozások esetén a Cantharis lehet hatékony. Ha kicsi, piros, viszkető kiütéseket tapasztalunk, adjunk RHUS TOXICODENDRON​-t 15 CH-ban, napi 3-4-szer, amíg a tünetek nem szűnnek.

Összegyűjtöttük a 16 alap homeopátiás szert, amelyet ajánlunk házipatikádba

Ha maradt még kérdésed,

kérdezz homeopátiás szakértőinktől!

Szerkesztette: R.Sz.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Csípések, szúrások e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Szúnyogcsípés e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024