Orvos válaszol

Dr. Bartakovics Katalin

Dr. Bartakovics Katalin

 
részletek
Dr. Cvetkov Márta

Dr. Cvetkov Márta

 
részletek
Dr. Németh Zsuzsanna

Dr. Németh Zsuzsanna

 
részletek
Dr. Papp János

Dr. Papp János

 
részletek
Dr. Sebő Zsuzsanna

Dr. Sebő Zsuzsanna

 
részletek
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
 • Női problémák
 • cTE0czI0
 • Megválaszolva: 2019. 11. 12.
T. Doktornő! 34 éves elmúltam. Babát szeretnék. Sajnos nem akar összejönni a dolog. Voltam nőgyógyásznál, minden eredményem rendben van, viszont cysztát talált a méhemben. Állítólag veszélytelen ez a dolog. D vitamint valamint Inofolic granulátum szedését javasolta. A bajaimra ha van valami mindig homeopátiás szert szoktam szedni. Olvastam, hogy Folliculin és a Luteinum golyócskák szedésével lehetne elősegíteni a teherbeesést. Azt nem tudom, hogy milyen hígításban, és meddig kellene szednem a szereket? Érdemes lenne ezekkel próbálkoznom? Köszönöm előre is a választ! Üdv: Lili
Dr. Cvetkov Márta

Dr. Cvetkov Márta

Kedves Kérdező!


Csak javasolni tudom, hogy a babavállaláshoz homeopátiás segítséget is igénybe vegyen, de a megfelelő szer és higítás kiválasztásához részletes kikérdezés, alapos vizsgálat és az eddig elkészült vizsgálati leletek áttekintése szükséges. A Folliculinum és a Luteinum valójban jó választás lehet, de a nem megfelelő higítás éppen ellenkező hatást okozhat. Sokszor az alkati szer szedése is szükséges, ennek kiválasztásában homeopata kolléga személyes konzultációja segíthet

Remélem tudtam segíteni, üdvözlettel: Dr Cvetkov Márta.

 • Női problémák
 • YWzDrWXFkSBy
 • Megválaszolva: 2019. 11. 06.
Tisztelt Doktornő! Pár éve elkezdődtek a változókorral járó tünetek (hőhullám, menstruáció rendszertelensége) nálam, egy éve a menzeszem elmaradt. Alvásproblémám, súlygondom, hangulatingadozásom nincs. A párkapcsolatomban problémát jelent mostanában a hüvelyszárazság. Tanácsát szeretném kérni, melyik készítménnyel lehetne hatást elérni? A Cikatridina hüvelykúpot használtam, de megfájdult a hasam tőle. A Vagisanról is olvastam nemrégen. Jelenleg sikosítót próbálunk ki. Köszönöm a segítségét.
Dr. Cvetkov Márta

Dr. Cvetkov Márta

Kedves Kérdező!


A hüvelyszárazság enyhítésére szedjen a Natrium muriaticum CH9-es higításából naponta 1x5 golyócskát. Természetesen helyileg ható hüvelykrémet is használhat mellette.

Gyors enyhülést kívánok, üdvözlettel: Dr Cvetkov Márta

 • Általános
 • dG55bnpvYmZ
 • Megválaszolva: 2019. 10. 21.
Tiszteletem Doktornő! Szeretném a tanácsát kérni, hogy vérszegénység kezelésekor homeopátiás golyós (Fe metallicum 9CH) vagy Shüssler sós (No3: Fe phosphoricum D6) kiegészítést adjak-e a recept nélkül kapható vaskészítmény mellé (17 éves lányomnak)? Október-november körül menetrend szerint jelentkeznek a tünetek: fáradtság, hideg végtagok, fülzúgás, érzékenyebb az erősebb hangokra... Nem igazán értem a különbséget a két szer között, illetve hogy mikor melyik a hatásosabb. Azt is szeretném megkérdezni, melyik vaskészítmény Ön szerint a legjobb választás? Válaszát előre is köszönöm. Válaszát előre is köszönöm
Dr. Németh Zsuzsanna

Dr. Németh Zsuzsanna

Kedves Kérdező!


Nekem a Ferrum metallicum adásával vannak jó tapasztalataim, így inkább ezt javaslom, China rubra 9CH szedésével együtt javasolt szedni, napi 1x5-5 golyó adagolásban.

A Ferrum a vasfelszívódást és vasanyagcserét serkenti, a China rubra a vérképzésre hat.

Vaskészítmény adásában kérje a háziorvos javaslatát, mi dolgunk a honlapon a homeopátiás szerek javaslata .


Üdvözlettel: Dr. Németh Zsuzsanna

 • Általános
 • QWLDqXp2N
 • Megválaszolva: 2019. 10. 16.
Kedves Doktornő! Köszönöm szépen a válaszát! Feltett néhány kérdést nekem, most igyekszem ezekre válaszolni, s kérem, hogy ezek alapján, ha úgy látja jónak ajánljon további szereket az Acidum phosphoricum túl is. A fél évvel ezelőtti folyamatot az indította el, hogy egy rokonom teljesen váratlanul és indokolatlanul bevont egy perbe, pedig az előtte való időszakban szoros, jó viszonyt ápoltunk (legalábbis én azt hittem, hogy őszinte a viszonyunk, ez a csalódás nagyon megviselt), majd a munkahelyemen (szellemi foglalkozás) egyre több feladatot kaptam ami nagyon leterhelt, majd a szüleim szinte egyszerre rákbetegek lettek (én viszem őket kezelésekre és én is ápolom őket egyedül, nincs segítségem), a nagymamám pedig időközben elhunyt vidéken. Ezek a dolgok egyszerre való megjelenése válthatták ki azt az állapotot, amit a múltkori levelemben leírtam. További kérdéseire válaszolva: Nincs krónikus betegségem. Semmilyen gyógyszert nem szedek és nem is szedtem. Aludni olykor jól tudok, mert a végtelen fizikai fáradság elaltat, de vannak napok amikor csak az ágyban kattog az agyam a másnapi tennivalók miatt. Szorongok a szüleim betegsége, továbbá a per miatt amit a nyakamba kaptam (az ügyvédem szerint évekig eltarthat), és amiatt is, hogy a munkahelyemet el ne veszítsem, illetve ha a szüleim állapota romlik nem fogok tudni dolgozni menni, hogy velük lehessek, s akkor miből fogunk megélni. Étvágyam olyan mint eddig, nem híztam és nem is fogytam. 168cm vagyok, és évek óta 52kg. Lehet, hogy nem fogok tudni a közeljövőben elmenni egy homeopátiás kikérdezéses vizsgálatra, mert egyszerűen nincs időm rá, ezért kérem Önt tisztelettel, ha jónak látja, javasoljon még nekem homeopátiás szereket, hogy teljesíteni tudjam a feladataimat. Köszönöm szépen!
Dr. Cvetkov Márta

Dr. Cvetkov Márta

Kedves Kérdező!


Valóban nagyon nehéz helyzetbe került és a tünetei bizony indokoltak, de a részletes levél alapján még fontosabbnak érzem, hogy külső segítséget is igénybe vegyen, mert ezt a helyzetet internetes tanácsadással orvosolni nem lehet. Lehetőség szerint homeopata és pszihoterapeuta együttes kezelése is szükséges.

Addig pedig, amíg erre sort tud keríteni szedjen az Acidum phosphoricum mellé a Staphysaagria CH15-ből heti 3 napon 1x5 golyócskát, valamint szorongásoldásra az Aconitum CH15-ből alkalmanként 1x5 szemet.


Remélem tudtam segíteni, üdvözlettel: DR Cvetkov Márta

 • Általános
 • QWLDqXp2N
 • Megválaszolva: 2019. 10. 14.
Kedves Doktornő! A segítségét szeretném kérni, mivel az elmúlt fél év fizikailag és szellemileg, lelkileg is nagyon leterhelt, s így mára már annyira kimerült vagyok, hogy megmozdulni sincs erőm, csakis feküdni és a plafont bámulni. Erőteljesen vágyom a friss levegő iránt, szinte mindig nyitva kell lennie az ablaknak. Apatikus lettem, és végtelen fáradság van rajtam. Olykor szorít a szívem tájéka, nehezen kapok levegőt. Tünetem még, hogy a fél évvel ezelőtti állapotomhoz képest képest lassúbb, tompább a gondolkodásom, nem forog az agyam a legapróbb dolgok esetén sem. Nincs energiám semmire. Kivizsgáltak, szervi bajom az orvosok szerint, ami ezt az állapotot indokolná ugyanakkor nincsen. Próbáltam szájon át 3 táplálék kiegészítőt: ginsenget, ginkgo bilobát és lecitint, de nem sok változást tapasztaltam. A munkahelyemen (szellemi foglalkozásom van) és a magánéletben, a családban is teljesítenem kellene, számítanak rám. Sokat jelentene nekem a segítsége. Üdvözlöm.
Dr. Cvetkov Márta

Dr. Cvetkov Márta

Kedves Kérdező!


Fontos lenne tudni, hogy mi volt az a kiváltó tényező, ami fél évvel ezelőtt elindította ezt a folyamatot, valamint rövid levelében leírtaknál több információ is szükséges lenne, van-e valamilyen krónikus betegsége, szed-e gyógyszert rendszeresen, milyen családi körülmények között él, van-e segítsége, tud-e aludni, szorong-e, milyen az étvágya, fogyott vagy hízott az utóbbi időben, és még számos kérdés felmerül, így a legmegfelelőbb kezelést egy alapos kikérdezés és vizsgálat, valamint az eddig elkészült leletek áttekintése után, személyes konzultáció során lehet kiválasztani. Javasolom, hogy keressen fel egy homeopata kollégát, addig pedig, amíg erre időt tud szakítani szedjen az Acidum phosphoricum CH19-es higításából naponta 1x5 golyócskát.

Mielőbbi jobbulást kívánok, üdvözlettel: Dr Cvetkov Márta

 • Általános
 • QWLDqXp2N
 • Megválaszolva: 2019. 10. 11.
Tisztelt Doktornő! Véleményét szeretném kérni, hogy párhuzamosan hány homeopátiás szer szedhető, illetve ha többet kell szednem, egyszerre bevehetem-e őket? Léteznek-e olyan homeopátiás szerek, melyek úgymond kiütik egymást, ezért nem jó egyszerre szedni őket? Illetve a homeopátiás golyócskákat lehet-e Schüssler-féle sókkal egy napon vagy éppenséggel egyszerre bevenni?Nagyon szépen köszönöm a válaszát!
Dr. Cvetkov Márta

Dr. Cvetkov Márta

Kedves Kérdező!


Igen, többféle homeopátiás szer is szedhető párhuzamosan és ezeket egyszerre is be lehet venni, akár Schüssler sókkal együtt. Az is igaz azonban, hogy vannak homeopátiás szerek, amelyek hatása ellentétes, éppen ezért ha többféle golyócskát is szed, akkor érdemes a konkrét tünetekről, panaszokról és ajánlott higításokról konzultálnia egy homeopata kollégával.

Remélem tudtam segíteni, üdvözlettel: Dr Cvetkov Márta

 • Általános
 • QWLDqXp2N
 • Megválaszolva: 2019. 10. 09.
Tisztelt Doktornő! Érelmeszesedésre és szédülésre külön-külön milyen szereket és milyen potenciálban tud javasolni? Feledékeny is vagyok, sokszor nem jutnak eszembe hirtelen a szavak, erre is lenne-e készítmény? Gyógyszertárban kapható értágítót nem szeretnék szedni. Az érelmeszesedés mérsékelt fokú. Nyaki meszesedésem és nyaki ízületi eltérésem is van. Nystagmus van mindkét szemnél. Cukorbeteg vagyok. A szédülés jellege: egyensúly megtartásának zavara áll fenn ágyból való felkeléskor, és utcán menés közben, megingás és bizonytalanság érzettel. Nem vagyok depressziós, a hangulatom jó. Enyhe halláscsökkenésem a kornak megfelelő. A véralvadásom megfelelő. A vérlemezke számom az alsó határértéken van, illetve olykor kissé alatta, de még 100 felett. Gyulladásom nincs. Nagyon örülnék, ha a fentiek lapján segíteni tudna rajtam a homeopátia segítségével! Köszönöm szépen!
Dr. Cvetkov Márta

Dr. Cvetkov Márta

Kedves Kérdező!


A levelében leírtak alapján Ön több krónikus betegségben is szenved, így a legjobb megoldás az alkalti kezelés lenne, melynek kiválasztásához egy alapos vizsgálat, részletes kikérdezés és az eddig elkészült vizsgálati eredmények áttekintése szükséges. Javaslom, hogy személyesen keressen fel egy homeopata kollégát. Addig pedig, amíg erre időt tud szakítani szedjen az Arnica CH15-ös higításából naponta 1x5 golyócskát a keringés javítására, a Barium carbonicum CH9-ből heti 3 napon 1x5 szemet az érelemeszesedés megelőzésére és a Phosphorus CH15-ből heti egy napon 1x10 golyót a cukorbetegség szövődményeinek ellensúlyozására.

Remélem tudtam segíteni, üdvözlettel: Dr Cvetkov Márta

 • Állatos kérdések
 • UXZyeSBSZW1mw6
 • Megválaszolva: 2019. 10. 08.
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném tudni, hogy homeopatiás szerek szedése alatt végezhető-e reflexológiás kezelés? Köszönettel: Diel Erzsébet
Dr. Papp János

Dr. Papp János

Kedves Diel Erzsébet!

Igen,végezhető reflexológiás kezelés a homeopátiás szerek szedésével egyidőben.

dr Papp János

 • Állatos kérdések
 • dWJlacOhZ3UgeW
 • Megválaszolva: 2019. 10. 06.
Üdvözlőm azt szeretném megkérdezni hogy a cicuta virosa mire való mert nem találom a homeopátiás szerek listájában?
Dr. Sebő Zsuzsanna

Dr. Sebő Zsuzsanna

Kedves Kérdező. A homeopátiás szereknél a "mire való" kérdés megválaszolhatatlan, mert minden szer számos tünetre, jelenségre, panaszra adható, sőt majdnem minden szer leírása "passzolhat" egy-egy egyénre, ilyenkor alkati szerként használjuk. Ugyanakkor minden szernek vannak erősebb jellegzetességei, vagyis bizonyos tüneteknél erősebben hat (nagyobb a hasonlóság). A Cicuta virosa (gyilkos csomorica a kiindulási növény) elsősorban idegrendszeri, görcsös tünetekben indikált (epilepszia, tetanus), de bizonyos bőrelváltozásokban is. Persze egyéb esetekben is használjuk megfelelő hasonlóság esetén (izomgörcs, menstruációs fájdalmak, szemgolyó fájdalom, csuklás stb.)Nem egy minden nap használt, de adott esetben nagyon hasznos gyógyszer. Nem javaslom, hogy homeopata felügyelete nélkül alkalmazza. Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna
 • Kismama kérdések
 • cG1uYXZ
 • Megválaszolva: 2019. 10. 21.
Kedves Doktornő! Védőnőként egy várandós anyukának szeretnék segítséget kérni,trigeminus neuralgiától szenved, mely leginkább az esti órákban jelentkezik erős arcfájdalommal, zsibbadással, jelenleg polybét szed, de javulást nem tapasztal, kérném szíves segítségét!
Dr. Németh Zsuzsanna

Dr. Németh Zsuzsanna

Kedves Kérdező!


Fenti panaszok miatt Aconitum napellus 15CH és Hypericum perforatum 30CH napi 2x5-5 golyó szedése javasolt, gyógyulásig. 

Mellette szedheti eddigi gyógyszereit is!


Javulást kívánok üdvözlettel: Dr. Németh Zsuzsanna

homeopátiás orvosok
jelentkezzen
országos orvoslistánkba!

Önnek, mint homeopátiával foglalkozó orvosnak lehetősége van honlapunk HOMEOPÁTIÁS ORVOSOK listájára felkerülnie, amennyiben az alábbi kritériumoknak megfelel:

1. Jelenleg is praktizál, orvosi pecsétszámmal rendelkezik

2. A CEDH Hungária Homeopátia Oktatási és Ismeretterjesztő Kft. képzésében részesült.

A listára való felkerüléshez lépjen kapcsolatba adminisztrátorunkkal az alábbi űrlapon keresztül. Az űrlap elküldése után megvizsgáljuk a kérést és jóváhagyás után feltesszük az orvoslistába a megadott adatokat. Ez néhány napot igénybe vehet.

Az adatok elküldésével Ön beleegyezik abba, hogy a listába feltegyük az adatait. Amennyiben a későbbiekben szeretne leiratkozni, (vagy módosítaná az adatait), kérjük, lépjen velünk kapcsolatba ezen a címen (info kukac homeopatia.info.hu)

A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2019