Elsősegély, sérülések, sport, csípések, égés, napszúrás

Gyermekbalesetek: fejsérülések

Gyermekbalesetek a házban és ház körül

 • Gyermekbalesetek a házban és ház körül - fejsérülések

  Gyermekbalesetek a házban és ház körül - fejsérülések

Elsősegély fejsérülés esetén

Gyermekkorban az egyik leggyakoribb baleset az esés (pelenkázóról, etetőszékből, ágyról, lépcsőről, ablakból stb.)

Mivel a gyermekek fejmérete testükhöz viszonyítva nagy, ezért esések során legtöbbször fejük sérül.A fej sérülésénél fennáll a veszély az agyrázkódásra, melynek tünetei enyhébb esetben fejfájás, szédülés, hányinger, súlyosabb esetben eszméletvesztés, zavartság, látászavar, emlékezetkiesés. A felsorolt tünetek mindegyikénél orvosi kivizsgálásra van szükség, mert igaz ritkán, de az agyrázkódásnak súlyos szövődményei lehetnek.

Amíg orvoshoz kerül a gyermek, az alábbi homeopátiás szerek segíthetnek a tünetek enyhítésében

Ha a gyermek eszméletét veszti, azonnal orvosi segítségre van szükség. Eszméletlen gyermek szájába soha ne tegyünk golyócskákat, mert félrenyelheti. Óvatosan adhatunk a beteg szájába kis kanállal kevés vízben feloldott homeopátiás szert.

Ha sérülés miatt veszti eszméletét, negyedóránként 1x5 golyó ARNICA MONTANA​ 30 CH-ban hatékony lehet. Koponyasérülés esetén adjunk a gyermeknek NATRIUM SULFURICUM​-ot napi 2-szer 15 vagy 30 CH-ban, ezt kiegészíthetjük Arnicával 15 CH-ban napi 4-5 alkalommal.

Ha a gyermeknek nyomó jellegű fejfájása van, és jól esik a hideg borogatás a fejre, az Apis 30 CH-ban napi 3 alkalommal hatékonyan csökkenti a panaszokat. A GELSEMIUM SEMPERVIRENS​ 15 CH-ban hasonló adagolás mellett abban az esetben segít, ha a gyermeknek tarkótáji fejfájása van, kába.

Traumát követő orrvérzés hátterében komolyabb sérülés (törés stb.) is megbújhat. Ha a panaszok nem szűnnek, illetve fájdalom hosszabb ideig fennáll, orvoshoz kell fordulni. Az orrhát jegelése mellett adjunk a gyermeknek Arnicát, és CHINA RUBRA​-t 9 CH-ban óránként többször.

Ha a szembe idegen test kerül, annak szakszerű, szükség esetén szemész orvos által történő eltávolítása után EUPHRASIA OFFICINALIS​ adjunk 15 CH-ban naponta 2-szer, amíg az érzékenység nem szűnik.

Ugyanez a szer hatékony abban az esetben is, ha a szemhéj duzzadt, a szem könnyezik. Ha un. „pápaszem bevérzés” jön létre, a LEDUM PALUSTRE​ és SYMPHYTUM​ segíthet 9 CH-ban, napi 2-szer.

A Symphytum óránként 3-4x adva segíthet abban az esetben is, ha a szemgolyó ütés által sérül, és fájdalmas.

Ha a szem környéke duzzadt, vörös, hideg borogatás jótékony, adjunk APIS MELLIFICA​-t 15 CH-ban, naponta 4-5x. Ha az égő érzés mellett a meleg borogatás esik jól, a RUTA GRAVEOLENS​ 9 CH lehet hatékony 2 óránként adagolva.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Homeopátiás elsősegélycsomag

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Csípések, szúrások e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024