Homeopátiás kisokos babáknak

Csecsemők, kánikula, homeopátia

A hőség igénybe veszi szervezetünket, főleg a folyadékfogyasztásra kell nagyon odafigyelni.

 • Csecsemők a kánikulában – homeopátiás szemmel

  Csecsemők a kánikulában – homeopátiás szemmel

Veszélyeztetett helyzetben vannak a csecsemők, kisgyerekek és az idős emberek is, hiszen náluk gyorsabb a nagy melegben a kiszáradás veszélye. Nyáron fokozottan kell biztosítani a megfelelő mennyiségű és ásványi anyag tartalmú folyadék bevitelét.

Csecsemők sírósabbak, nyűgösebbek lehetnek a kánikulában, kisebb a szomjúságérzetük, viszont az izzadással sok ásványi anyagot és vizet veszíthetnek, amit pótolni kell.

Érdemes többször itatni, kis mennyiséggel a babát. A nagyon izzadós, nyugtalan, izgő-mozgó babának érdemes adni a SULFUR​ 15 CH golyóból heti 2x5 szemet. Az izzadékony, de nyugodt, csendes babáknak a CALCIUM CARBONICUM​ 15 CH-ból adjunk másnaponta, hogy enyhítsük az izzadásukat.

Gyakori, hogy 0-1 éves kor között vérszegény a baba, ettől aluszékonyabb, fáradékonyabb lehet, a CHINA RUBRA​ 9 CH segíti a vörösvértestek termelődését, ebből kapjon napi 2x5 szemet egy hónapig. Ha a vérszegénységhez vashiány is társul, akkor a FERRUM METALLICUM​ 9 CH-val egészítsük ki a CHINA RUBRA​ hatását.

A nagy melegben gyakori a kipirosodás, főleg az arcon, és itt nagy verejtékcseppekkel jelentkezhet az izzadás. Ennek csökkentésére a BELLADONNA​ 9 CH adható napi 2-3x5 szemmel.

Ha a hőség erős, hosszan tartó arckipirulást, feszítő, szinte szétrobbanó fejfájást, ezzel együtt ingerlékenységet válthat ki, ilyenkor a GLONOINUM​ 15 CH-val lehet megszüntetni a tüneteket.

A nyári időszakban a szúnyogcsípések megkeseríthetik a gyermekek, csecsemők nyaralását.

Csökkenthető a csípések száma, ha a LEDUM PALUSTRE​ 9 CH és az APIS MELLIFICA​ 15 CH golyókból napi 1x5 szemet adunk a gyermeknek. Csípés esetén az Apis 15 CH-ból napi 4-5x5 szem hamar csökkenti a viszketést és a duzzanatot.   

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024