Elsősegély, sérülések, sport, csípések, égés, napszúrás

Gyermekbalesetek: ficam, törés, horzsolás

Gyermekbalesetek a házban és ház körül.

 • Gyermekbalesetek a házban és ház körül - ficam, törés, horzsolás

  Gyermekbalesetek a házban és ház körül - ficam, törés, horzsolás

Elsősegély horzsolás, zúzódás, seb, törés, ficam esetén

Szinte minden gyermek életében előfordulnak kisebb-nagyobb sérülések. Ezek hozzátartoznak a mindennapokhoz, a gyermek tapasztalat gyűjtési folyamatának fontos részét képezik. Kisebb sérüléseket otthoni körülmények között is el tudunk látni, a gyógyulási folyamat megkönnyítése és meggyorsítása céljából a homeopátiás készítmények kiváló segítőink lehetnek.Sérülések és a  homeopátia szerei

Kisebb sérülések közé tartoznak a horzsolás, felületesebb sebek, enyhe zúzódások. A seb területét tisztítsuk meg a szennyeződésektől, környezetét fertőtlenítésük pl. jóddal.

Amennyiben a gyermek nagyon megijed a sérüléstől, fél, esetleg sokkos állapotba kerül, 30 CH-ban adjunk neki 1-2x5 golyó ACONITUM NAPELLUS​-t.

A gyermek fájdalmát csökkenthetjük CHAMOMILLA VULGARIS​-sal 15 CH-ban, melyből naponta többször is adhatunk 5 golyócskát.

A hámsérülések fő szere az ARNICA MONTANA​, mely ezekben az esetekben is az első választandó homeopátiás segítség. Érdemes 9 CH-ban naponta 3-szor alkalmazni, a gyógyulási folyamatot felgyorsítja, használata mellett ritkábban lépnek fel szövődmények.

Vágott, metszett sebek esetén kiváló segítség lehet a STAPHYSAGRIA​ 15 CH-ban, melyet felváltva Arnicával használhatunk.

Szúrt sebek fájdalmának csökkentésére és a gyorsabb gyógyulás érdekében kiválóan alkalmazható a LEDUM PALUSTRE​ 9 CH-ban napi 3 alkalommal.

Felülfertőzések megelőzésére használhatunk HEPAR SULFUR​-t 15 CH-ban napi 2-3-szor. Amennyiben a gyermek hajlamos vastag hegek képződésére (keloid), a GRAPHITES​ 9 CH-ban napi 2x, vagy a CALENDULA OFFICINALIS​ 5 CH-ban segíthet a megelőzésben.


Mikor kell feltétlenül orvoshoz fordulni?

Feltétlenül forduljunk orvoshoz, ha a seb roncsolt, nagy kiterjedésű, szennyezett, mély, a seb mélyén idegen anyagokat látunk, ha felmerül belső vérzés, vagy mélyen fekvő szövetek, szervek sérülése.

Nagyon heves fájdalom esetén, vagy ha idegsérülésre van gyanúnk, az orvosi ellátásig is adjunk a gyermeknek HYPERICUM PERFORATUM​-ot 15 CH-ban, napi 3x5 golyó hatására a fájdalom mérséklődik. Ha mélyebb szövetekben vér gyűlik fel, az Arnica mellett a BELLIS PERENNIS​ 15 CH-ban is hatásos.

Gyermekkorban gyakori a boka, könyök, csukló ficama, hajlam esetén előfordulhat, hogy a váll, vagy a térd is kificamodik. Minden esetben forduljunk orvoshoz, aki adott esetben az ízületet helyre teszi, illetve röntgen vizsgálattal megbizonyosodik arról, nincs-e komolyabb sérülés, törés.

Naponta 3x5 golyó Arnica 9 CH-ban segít a gyógyulásban. Ha a terület piros, duzzadt, a hideg borogatás jót tesz, adjunk a gyermeknek APIS MELLIFICA​-t 15 CH-ban napi 3x5 golyót, amíg a tünetek nem csökkennek.

Ha az ízület fájdalma erős nyomás hatására, illetve nyugalomban csökken, a mozgás fokozza a fájdalmakat, a Bryonia segíthet 9 CH-ban napi 2-szer.

A RHUS TOXICODENDRON​ 15 CH-ban, napi 2 alkalommal és a RUTA GRAVEOLENS​ 9 CH-ban meggyorsítja a gyógyulási folyamatot.

Törés esetén a ficamnál említett szerek ugyanolyan hatékonyak.

Ezeken felül a SYMPHYTUM​ 9 CH-ban segíti a csontvégek összeforrását napi 3 alkalommal. Napi 1x5 golyó CALCIUM PHOSPHORICUM ​ és a SILICEA​ 9 CH-ban a csontosodási folyamatot gyorsítja.

Ha nincs nyílt seb, a sérüléseket kezeljük külsőleg ARNICA MONTANA​ tartalmú ÁRNIGÉL - fitoterápiás készítmény​-nyel.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Homeopátiás elsősegélycsomag

   tovább
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024