Elsősegély, sérülések, sport, csípések, égés, napszúrás

Enélkül nem érdemes vízpartra vagy nyaralni menni!

Ha már megtörtént a nem önkéntes "véradás", mit tehetünk a kellemetlen viszketés és bőrpír ellen?

Amikor közeledik a vízparti nyaralás időpontja vagy több időt töltünk a természetben, akkor azzal is számolnunk kell, hogy potenciálisan lehetnek ott nem kívánatos „útitársaink”, ezek pl. a szúnyogok és más kellemetlen vérszívó rovarok. Ha már megtörtént a nem önkéntes „véradás”, akkor a legtöbben arra leszünk figyelmesek, hogy hevesen vakaródzunk, amely csak súlyosbítja az érintett bőrfelület összképét. 

Jelenleg a legtöbben a dimetindén-maleátot tartalmazó gélt alkalmaznak hasonló esetekben, de azt már kevesen tudják, hogy intenzív kezelés estén nem ajánlott napra menni, akkor viszont mi értelme a nyaralásnak? 

Azért sem mindegy, hogy mit kenünk a bőrünkre, mert ami oda kerül, az hamarosan felszívódik és utána a vérkeringésbe kerül, így a vérből is kimutatható. Emiatt érdemes elővigyázatosnak lenni és figyelmesen áttanulmányozni minden olyan kozmetikai márka vagy gyógyszer hatóanyagokat tartalmazó termék címkeszövegét, amelyet alkalmazni szeretnénk. 

A Dapis gél egy olyan termék, amely tapasztalataim szerint megbízható hatású, mivel régóta jól használt és bevált összetevőket tartalmaz, így APIS MELLIFICA​-t (amely rovarcsípések után csillapítja a viszketést), LEDUM PALUSTRE​-t (amely rovarcsípések után a bőr és a kötőszövetek regenerációját segíti).

A gél kisgyermekek esetében is alkalmazható.

Az idén a tavaszi, kora nyári esős időnek köszönhetően különösen sok a szúnyog, de az egyéb, mediterrán régióból származó rovarfajok is egyre jobban megtalálják a számukra ideális létfeltételeket hazánkban, így érdemes felkészültnek lenni, így ezt a hűsítő, könnyen felszívódó, természetes eredetű hatóanyagokat tartalmazó gélt minden család úti- és házi patikájába szívből ajánlom.

A Dapis gél tapasztalataim alapján nagyon gyorsan tud segíteni a kellemetlen bizsergő, égő, szúró érzet elmulasztásában és a kezeletlenül akár hetekig látszó csúnya bőrpír elmulasztásában, amely nem annyira kívánatos, ha korzózni szeretnénk este a barátainkkal vagy egy kerti partira, esetleg esküvőre vagyunk hivatalosak, és nyitott ruhában szeretnénk jelen lenni a nagy meleg miatt. Vízparton nyaralóknak, vízparti telektulajdonosoknak, horgászoknak különösen jól jöhet ez a segítség, ha előzetesen beszerzik, és kéznél tartják szükség esetére.


Dr. Galina Riszkulova (bőrgyógyász, homeopata orvos)


kép forrása freepik.com

  kapcsolódó szerek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Homeopátiás elsősegélycsomag

   tovább
  • letöltöm

   Szúnyogcsípés e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Aranyér e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024