Homeopátiás szerek

AESCULUS HIPPOCASTANUM

  • kinyomtatom

  • elküldöm

  • ajánlom

Alapanyaga: a vadgesztenye.

A vénás pangások szere.

Jellemző tünetek:

szúró jellegű, tűszúráshoz hasonló fájdalom, teltségérzés, lüktetés, nyálkahártyák szárazsága. Rosszabbodás: melegre, álló helyzetben, felkeléskor és alváskor.Javulás: hidegre, mérsékelt mozgásra.

Leggyakrabban a női nemi szervek, az izomzat és az agyi-gerincvelői idegrendszer problémáira javasolt.

Főbb javallatok:

alapvetően tüneti szer, csökkenti a tűszúrásszerű vagy égő jellegű aranyér fájdalmat. A aranyér vénás pangását csökkenti. A végbélben telítettség és tűszúrásszerű érzet van, a nyálkahártya száraz, a beteg felhorzsoltnak érzi. Az aranyér nem vérzik. Alsó végtag visszérgyulladása. Fájdalmas nyomásérzet a prosztatában vagy a méhben, vérbőségtől. Csípő-keresztcsonti ízület fájdalma. Gyermeknél történő alkalmazás: aranyérbántalmak esetén.   

Adagolás:

a 9 vagy 5 CH (C) potencia javasolt.


Forrás: Demarque-Jouanny-Poitevin-Saint-Jean: Farmakológia és homeopátiás materia medica


Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024