Homeopátiás kisokos babáknak

Lázas a csecsemő! Hogyan hőmérőzzünk?

Minden egyes "első" találkozásnál elmondom a szülőknek, hogy vegyenek egy jó lázmérőt.

És mérjék meg a baba testhőmérsékletét a végbelében akkor, amikor nincs semmi baja.

Mérjék meg reggel és délben is, mert a testhőmérséklet napszakok szerint ingadozik. Ráadásul mindenkinek más az alaphőmérséklete is. Ahhoz, hogy megítéljük, hogy lázas-e valaki, ismernünk kell azt az alap hőfokot, amelyen ő normálisan működik. Csak így tudjuk megítélni, milyen az, amikor lázas. A kapott értékből pedig NE vonjatok le semmit. A végbélben mért hőmérséklet (és a jó technikával a fülben mért hőmérséklet is) a belső, úgynevezett maghőmérsékletet mutatja. Azt az értéket, amelyen a belső szerveink működnek. Ha ebből levonunk fél fokot, akkor a bőrhőmérsékletet kapjuk. Számunkra az a fontos érték, amely a test belsejében mérhető. És ezt leginkább a végbélben valamint a fülben mért érték közelíti meg, fél fok levonás nélkül.

A láznak fontos szerepe van, mert a kórokozók a magasabb hőmérsékleten nem tudnak szaporodni a szervezetben. Ha megszüntetjük a lázat, gyöngítjük a szervezet védekező képességét, mert a betegben normál testhőmérsékletet "csinálunk", és szabad utat adunk a vírusoknak, a baktériumoknak, a betegség pedig hosszabban eltarthat.

38 C fölötti hőmérsékletet már nem szeretik a kórokozók, ezért nem kell mindenáron ez alá csökkenteni a beteg gyerek lázát. De mert a lázas beteg gyorsan szuszog, gyorsan veszi a levegőt, így sok folyadékot párologtat a légutakon keresztül is, figyelni kell a megfelelő folyadékpótlásra. Ha nem eszik a lázas gyerek, senkinek eszébe ne jusson erőltetni. De a folyadékot ha lassan is, kis kortyokban, de itatni kell. Ha azonban a gyerek ellenáll ennek, és egyszer csak azt mondja, hogy egy kis fagyit szeretne, akkor gondoljunk a homeopátiás lázra ható szerek közül az Apisra, ha meg egyszerre jó sok vizet megiszik, akkor a BRYONIA​-ra. Ha a láza lassan emelkedett, és nem megy 38,5 fölé, akkor a FERRUM PHOSPHORICUM​-ra, ha meg hirtelen emelkedett és száraz, forró a bőre, akkor ACONITUM NAPELLUS​-ra, és ha elkezd izzadni ezután, akkor a BELLADONNA​-ra.

Feliratkozás Doktor Mami YouTube csatornára.


 • Dr. Lengyel Boglárka homeopata, gyermekorvos
AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
 • letöltöm

  Influenza & téli betegségek e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

  tovább
 • letöltöm

  Lázcsillapítás e-kártya

  tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024