Allergia, csalánkiütés, napallergia, szénanátha

Kezelhető-e az ételallergia homeopátiával?

Az allergia túlérzékenységi reakció. Ételek közül leggyakrabban a tej, tojás, a diófélék, halak illetve az allergizáló adalékanyagok váltják ki.

 • Kezelhető-e az ételallergia homeopátiával?

  Kezelhető-e az ételallergia homeopátiával?

Az allergia okát mindig ki kell vizsgáltatni. Homeopátiásan az ételallergia alkati kezelést igényel, de vészhelyzetben segíthetnek az alábbi szerek:


HISTAMINUM​ 30 CH – általánosan adható, erős reakciónál félóránként, 4-5 adag. 1 adag 5 golyó.

APIS MELLIFICA​ 15 CH – olyan esetekben, ha az allergia duzzadást, ödémát okoz. A duzzanat vizes borogatásra javul. Félóránként adható, a tünetek javulásáig ( 5-6 adag)

URTICA URENS​ 15 CH – a csalánkiütések klasszikus szere. Az Apishoz hasonlóan adható. Gyakori allergiaforma a halra allergiás betegeknél.

RHUS TOXICODENDRON​ 15 CH – hólyagos kiütések, égő, viszkető érzéssel. Melegre javul, a hideg borogatás ront az állapoton. A fentiek szerint szedjük.


Míg az ételallergia esetén jelentkező tünetekért az immunrendszer felel, addig az ételintolerancia tüneteit az emésztőrendszer váltja ki. Az ételallergia veszélyesebb, hiszen extrém esetben súlyos allergiás reakció is felléphet, ami akár halált is okozhat. A táplálék allergiára jellemző, hogy az ételben található allergén (allergiás reakciót kiváltó anyag) azonnali reakciót vált ki az immunrendszerből, míg ételintoleranciánál a tünetek sokkal lassabban, órák vagy napok elteltével jelentkeznek. Az ételallergiánál fellépő allergiás reakció nem az elfogyasztott étel mennyiségének függvénye. Ételintoleranciánál, a jelentkező tünetek súlyossága az elfogyasztott étel mennyiségétől függ.

Súlyos tünetek esetén azonnal forduljunk orvoshoz!


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Allergia e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Allergiás nátha kezelése összefoglaló e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Allergiás nátha orrdugulással e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024