Homeopátiás kisokos babáknak

Fogas kérdések

Van olyan kisbaba, aki meg sem érzi a fogzást, és van, aki rettenetesen szenved (és vele együtt mi is).

A 6 hónapostól egyéves korig tartó időszak alatt a kicsik általában 6-10 fogat növesztenek egymás után. Ha a metszőfog nem okoz problémát, előfordul, hogy a szemfog lesz a bűnös.  

Miért adjunk a babának homeopátiát? Először is azért, mert rengeteg olyan babapanasz van, amire nincs teljesen biztonságos, megbízható "hagyományos" gyógyszer. Ilyen például a kólika, vagy a fogzáskor jelentkező fájdalom. Viszont kis figyeléssel, próbálkozással megtalálhatjuk azt a homeopátiás szert, ami segíthet a problémán. A homeopátiás szerek biztonságosan adhatók kisbabáknak. A homeopátiás szer a kisbaba tünetei szerint választjuk ki. Többféle szer jöhet szóba, a baba még nem tud beszélni, lássuk, hogy jelzi, milyen szerre van szüksége? 

Ha lázas a baba:

A baba öklével dörzsöli gyulladt ínyét. Láthatóan fáj neki, nyugtalan, néha összerándulhat, éjjel fel-fel ébred. Szomjas, de ha hideg éri az ínyét, felsír. Hirtelen felszökhet a láza.

Ilyenkor a homeopátiás szer: az ACONITUM NAPELLUS​ (Aconitum)

A baba lehet lázas, de az Aconitummal ellentétben nem szereti, ha valami az ínyéhez ér. Az egész arca forró és piros. A keze és a lába hideg.

Ilyenkor a homeopátiás szer: a BELLADONNA​ (Belladonna)

Ha ingerült a baba:

Dühös, szeszélyes a baba. A ringatás és az autózás/babakocsizás alatt megnyugszik. Kedvenc játéka csak percekre köti le, utána eldobja. A figyelem, a vigasztalás és a játék idegesíti. Éjjel még rosszabb a helyzet. Az az arcfél, ahol a foga jön, kipirosodhat. Zöldes, spenótszerű kakija is lehet.

Ilyenkor a homeopátiás szer: a CHAMOMILLA VULGARIS​ (Chamomilla)

Az Aconitum/Belladonna/Chamomilla együtt is adható, ez az ABC keverék. Hirtelen, erős fájdalomnál alkalmazható!

A baba egész teste izzad. Néha belenyilall a fájdalom, ilyenkor felsír. Puffad a hasa, szeles. Kimeríti a fájdalom, ideges, nem tud koncentrálni.

Ilyenkor a homeopátiás szer: a MAGNESIA PHOSPHORICA​ (Magnesia phosphorica)

Ha a hideg enyhíti a fájdalmat:

A kicsi hideg dolgokat szopogat, duzzadt és rózsaszín az ínye. Enyhíti a fájdalmát, ha behűtött rágókát kap. Meleg italoktól fáj az ínye, élesen felsír.

Ilyenkor a homeopátiás szer: az APIS MELLIFICA​ (Apis)

Ha nyálzik:

Csorog a nyála, eláztatja a párnát, rossz a szája illata, és nem alszik éjjel. A szájában lehet afta is.

Ilyenkor a homeopátiás szer: a MERCURIUS SOLUBILIS

A baba az ágy rácsát vagy más kemény tárgyat harapdál. A reggeli pelenkacserénél hasmenéses kakit találunk, mert hajnalban robbanásszerű hasmenése van. Erősen nyálzik. Éjjel ide-oda görgeti a fejét a párnán.

Ilyenkor a homeopátiás szer: a PODOPHYLLUM

A szereket, ha erős a fájdalom, adjuk 15 CH vagy 30 CH potenciában először félóránként-óránként, majd 3-6 óránként. Kisbabáknak oldjunk fel 5 golyócskát fél dl babavízben, és adjuk műanyag kiskanállal. Naponta készítsünk új oldatot. 2-3 féle szert is lehet egyszerre adni, ha nem vagyunk biztosak a választásban.

Késői vagy elhúzódó fogzásnál:

Általában ducibb, puha babák szere, akik nyugodtak, lassúak. Nem akar kibújni a fog, bár érezzük, és már ideje is lenne.  A kicsi feje izzad, esetleg még mindig koszmós, kutacsai lassan záródnak. A baba illata savanyú, az a fajta, amit csak a mamája szeret.

Ilyenkor a homeopátiás szer: a CALCIUM CARBONICUM /CALCAREA CARBONICA​ (ajánlott adagolás: heti 1x 5 golyócska a 30 CH potenciából)


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Szülés homeopátiával, babaszerek

   tovább
  • letöltöm

   Fogzás e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Fog- és szájbetegségek kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024