Elsősegély, sérülések, sport, csípések, égés, napszúrás

Homeomami: Mi festi a lábat kékre-zöldre egy nagy esés után?

Ha ütés éri a lábat, megsérülnek a hajszálerek, és vér kerül a szövetekbe.

 • Homeomami: Mi festi a lábat kékre-zöldre egy nagy esés után?

  Homeomami: Mi festi a lábat kékre-zöldre egy nagy esés után?

Ez fájdalmas, mert a folyadék miatt megnő a nyomás, amit az idegvégződések észlelnek. 

Az erek fala kiválaszt egy hormont, ami azonnal szűkíti az ereket, és egy kis vérrög befoltozza a sérült részt. Ezt elég jól kitalálta a testünk.A szövetekbe áramló vér színe először elárasztó vörösre.

A vérfesték oxigén hiányában  ezután  kékre változik. Majd elkezd lebomlani, a zöldes-barnás árnyalatokat ezek a bomlástermékek varázsolják testünkre. Amikor a falósejtek megtisztítják a területet, a bőr visszanyeri normál színét. Ez elég sokáig tarthat.


A népi gyógyászat és a fitoterápia legismertebb gyógynövénye kék foltokra az ARNICA MONTANA​, azaz a hegyi árnika.


Az árnika 20-30 cm magas növény, vadon, hegyekben nő. Magányos növény, ahol az ember megjelenik, az árnika elköltözik. Savas talajon fejlődik, magasabb tájakon, 800 méter felett található meg. A pásztorok figyelték meg először, hogy a sérült állatok gyorsabban gyógyultak, ha az árnika leveleit rágcsálták. Elkezdték borogatásként, főzetként alkalmazni sebekre. A gyógynövény mérgező, azonban a belőle készült kenőcs és homeopátiás szer az egyik leggyakrabban és legeredményesebben használt terápia a szelíd gyógymódban.


Sokféleképpen hat a sérülésekre. Poliszacharidjai gyorsítják a tisztító falósejtek működését, helenalintartalma csökkenti a gyulladást, illóolajtartalma fertőtlenít.  Sajnos gyógynövényként  csak külsőleg alkalmazható.


Az ARNICA MONTANA​ növényt belső használatra a homeopátiás hígítás teszi alkalmassá.  

A homeopátia gyógyszerei 70%-ban növényi alapanyagúak. A homeopátiás gyógyszerkészítés lehetővé teszi, hogy olyan növényekből is készüljön gyógyító szer, melyek a fitoterápiában mérgezőek, vagy csak külsőleg használhatók. Gondoljunk csak a mérgező belladonnára, (nadragulya), vagy a digitalisra (gyűszűvirág).

Homeomami írása itt folytatódik.

  kapcsolódó szerek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Homeopátiás elsősegélycsomag

   tovább
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024