Homeopátiás kisokos babáknak

Amikor piros a baba torka

A betegséget, amit általában torokgyulladásnak nevezünk, okozhatják vírusok és baktériumok egyaránt.

 • Amikor piros a baba torka

  Amikor piros a baba torka

A vírus okozta gyulladás esetén az antibiotikumokat csak a felülfertőződés veszélye miatt írják fel, magára a vírusra a gyógyszer hatástalan... Ilyenkor, mivel az immunrendszer támogatása a fő cél, a „szelíd gyógymód” hasznos segítség lehet.

A tünetek megjelenésekor érdemes azonnal megkezdeni a homeopátiás kezelést. A nagyobbacska gyerekek pontosan elmondják hol, és hogyan fáj a torkuk, gyakran ügyesebben, mint egy felnőtt. A megfelelő homeopátiás gyógyszer kiválasztásához ez nagyon fontos. Vegyük pontosan számba, hogy milyen a fájdalom, a picik gyakran mondják, hogy kígyó van a torkomban, vagy olyan, mintha bogár csípte volna meg, vagy egy hajszáltól nem tudok nyelni, ezek kulcstünetek. Fontos az is, hogy a fájdalom mire enyhül, illetve fokozódik. Hideg italra, meleg teára, esetleg borogatásra? Nem árt megnézni milyen a kicsi torka: piros vagy rózsaszín, látunk-e a nyelven lepedéket, és érdemes megtapogatni a nyirokcsomókat is.

Figyeljük meg, melyik oldal fájdalmas, mert ez is döntő tünet lehet! Súlyos mandulagyulladás esetén mindig orvoshoz kell fordulni!

A szereket óránként is lehet szedni, a tünetek javulásáig, 9 vagy 15 CH potenciában. Ha 3-4 adag nem enyhíti a panaszokat, másik szert kell választani!

Pár példa a leggyakrabban használt torokszerek közül

ACONITUM NAPELLUS​, ha a betegség hirtelen lehűléstől alakul ki, a torok száraz, piros és a baba hangja rekedt.

BELLADONNA​, jobb oldali panasz, nyeléskor erős fájdalom, piros málnanyelv, esetleg magas láz, izzadással. A gyermek szeme fényérzékeny.

APIS MELLIFICA​, a szer méhecskéből készül, és a torok is úgy néz ki, mint egy duzzadt csípés. Rózsaszín, a fájdalom égő-szúró. Hideg borogatásra javul.

HEPAR SULFUR​, ha a szálkaszerű fájdalom nyeléskor a fülbe sugárzik, és meleg italokra fokozódik. A torok gennyes, a kicsi fázik és nyűgös.

LACHESIS MUTUS​, amikor a fájdalom baloldali, és az üres nyelés kellemetlen, de a szilárd ételé nem. A torok liláspiros, a nyak érintésre érzékeny.

MERCURIUS SOLUBILIS​, a gyulladt, tüszős mandula fő szere. A nyelv petyhüdt, fehér színű, a fog lenyomata megmarad rajta. Bőséges, égető nyálfolyás, a párna vizes reggelre.

PHYTOLACCA​, amikor bíborvörös a torok, és középen, a nyelvgyöknél fáj. A gyerek panaszkodhat, hogy olyan, mintha pókháló lenne az arcán. A meleg italok rontják az állapotát.

Ha nem találunk a tüneteknek teljesen megfelelő szert, használhatunk komplex homeopátiás készítményt is, amelynek összetevői alacsony potenciában tartalmazzák az adott betegség esetén leggyakrabban alkalmazott szereket.

A fertőzéses eredetű garat- és gégehurut, illetve torokgyulladás miatt kialakult torokfájásra homeopátiás komplex készítmény javasolható. Ez a komples szer csökkenti a gyulladást és serkenti a gyógyulást.

Ha évente az apróbb téli betegségek és nyári megfázások nagy részét meg tudjuk homeopátiával gyógyítani, már önmagában nagy eredmény. A homeopátiás kezelés, mivel az immunrendszerre hat, erősíti is a kicsi védekező rendszerét. Ez főleg az állandóan visszatérő óvodás betegségeknél lényeges. És ami a legfontosabb, ezzel nem tudunk ártani.  Ez pedig a gyógyítás máig fennálló, örök alaptétele.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Torokfájás, ajakherpesz homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024