Homeopátiás szerek

ACIDUM PHOSPHORICUM

  • kinyomtatom

  • elküldöm

  • ajánlom

Alapanyaga a foszforsav.

Leggyakrabban gyorsan növő, fáradékony, koncentrálni nem képes tinédzserek, gyerekek szere.

Jellemző tünetek:

először szellemi, aztán testi gyengeség, fejfájás a fejtetőn és a tarkón szédüléssel, úgy érzi, mintha súly lenne a fején, gyomorfájdalom fél órával evés után, növekedési fájdalom a hosszú csontokban "mintha kaparnák", fehér foltok a körmön, sötét árkok a szem körül, hasmenés, nappali aluszékonyság, tejszerű vizelet, verejtékezés. Száraz torok, kínzó szomjúság. A fáradtság napközben enyhül rövid alvástól is.

Főbb javallatok:

pszichés kimerülés, vizsgaidőszak, fáradtság esetén lépnek fel a panaszok, emlékezetzavarokkal együtt. Kisiskolások, túlterhelt serdülők fejfájására, koncentrációzavarára iskolaidőszakban. A gondolatok elkalandoznak, az olvasott szöveget nem tudja felfogni. Szellemi túlterheltség kapcsán a beteg a jónak sem tud már örülni. Ásványi anyag felszívódási zavarok. Fájdalmatlan hasmenés, híg, vizes, szagtalan széklet, jó közérzet. Növekedéshez kapcsolódó fájdalmak, szívgyengeség, szívdobogás. Elhúzódó stressz vagy bánat után kialakuló hajzsírosodás, hajhullás.Vizeletben foszfátok. Csontritkulás. Testnedvek vesztése (vérzés, szoptatás, magömlés, hasmenés, izzadás) miatti gyengeség.

Adagolás:

stressz, idegkimerültség esetén a 15 CH (C) vagy magasabb potencia javasolt.


Forrás: Demarque-Jouanny-Poitevin-Saint-Jean: Farmakológia és homeopátiás materia medica

kapcsolódó cikkek
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024