Elsősegély, sérülések, sport, csípések, égés, napszúrás

Gyermekbalesetek: égés, forrázás

Gyermekbalesetek a házban és ház körül.

 • Gyermekbalesetek: égés, forrázás

  Gyermekbalesetek: égés, forrázás

Elsősegély égés, forrázás esetén

Az égés és forrázás kisgyermekek körében, különösen 3 éves kor alatt nagyon gyakori baleseti típus. Súlyos, hosszútávú pszichés és testi következményei lehetnek: torzító, életre szóló hegeket hagynak maguk után, leggyakrabban a felsőtesten, kezeken, arcon. Nagyon intenzív orvosi kezelést igényelnek.

A kisgyermekek bőre sokkal vékonyabb és érzékenyebb mint a felnőtteké, így már kevésbé forró víz, vagy kevésbé meleg fűtőtest is súlyos égési sérülést eredményezhet. Egy 2 év alatti kisded fél másodperc alatt 65 C° fokos forró víztől akár harmadfokú égési sérülést is szenvedhet.


Az égési sérülésnek 4 fokozata van

Elsőfokú égés esetén a bőr piros, duzzadt, fájdalmas, a fájdalmat a hideg enyhíti.

Elsősegélyként az égett területet tartsuk folyó hideg víz alá legalább negyed órán át, és adjunk a gyermeknek APIS MELLIFICA​-t 15 vagy 30 CH-ban, ezt BELLADONNA​-val együtt óránként 4 alkalommal is adhatjuk a tünetek enyhüléséig, majd a kezelést folytathatjuk Apisszal napi 4-szer. A napégés hasonlóan elsőfokú égési sérülést eredményezhet, ellátása is azonos módon történik.

Másodfokú égési sérülés esetén hólyagok képződnek a sérült területen, a seb fájdalmas, váladékozik. A hólyagok tartalmát steril körülmények között ki kell üríteni, majd steril kötést kell felhelyezni.

A CANTHARIS VESICATORIA​ 9 CH-ban, napi 3-szor segít a hólyagos stádiumban a gyógyulás folyamatának felgyorsításában. Ha a hideg víz fokozza az égő fájdalmat, az ARNICA MONTANA​ után adjunk URTICA URENS​-t 9 CH-ban, 10 percenként. Égések esetén ne feledkezzünk el a bő folyadékpótlásról. Az 1. és 2. fokú égések általában heg nélkül, néhány nap, esetleg hét alatt gyógyulnak. Amennyiben nagy kiterjedésű a seb, forduljunk orvoshoz.

Harmad és negyedfokú égési sérülések esetén a bőr mélyebb szövetei és a bőr alatti szövetek is károsodnak, feltétlenül orvosi ellátásra van szükség. A sérülések torzító hegek kialakulásával gyógyulnak.

A fent említett szerek mellett a felülfertőződés megelőzésére adhatunk HEPAR SULFUR​, vagy SILICEA​-t 15 CH-ban naponta 2 alkalommal. A váladékozás és hámosodás időszakában használjunk GRAPHITES​-t 15 CH-ban, melynek a csúnya hegképződés mérséklésében, megelőzésében van nagy szerepe.


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Homeopátiás elsősegélycsomag

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Csípések, szúrások e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024