Elsősegély, sérülések, sport, csípések, égés, napszúrás

Rovarcsípések kezelése homeopátiával

A napégés mellett talán a legtöbb kellemetlenséget okozó bőrtünet a babáknak, gyermekeknek nyáron, főleg vízparton a rovarcsípés.

 • Rovarcsípések kezelése homeopátiával

  Rovarcsípések kezelése homeopátiával

Természetesen elsősorban a szúnyogok okoznak kellemetlen perceket. Nemcsak a viszketés a probléma, hanem sajnos a gyermekek hajlamosak sebesre vakarnia csípések helyét, ami már felülfertőződéshez vezethet.

Homeopátiás szerekkel gyorsan enyhíthető a viszketés, hamar leapad a bőrpír és a duzzanat, sőt esetleg még a csípések is megelőzhetőek, számuk csökkenthető az arra hajlamos gyermekeknél – akiknek amúgy is nagyon érzékeny általában a bőre!

A következő homeopátiás szerek jönnek számításba a leggyakrabban:

HISTAMINUM​ 15 vagy 30 CH: általánosan szedhető, a tünetek enyhítésére -csillapítja a viszketést, a duzzanatot, hatása gyorsan kialakul.

APIS MELLIFICA​ 15 vagy 30 CH: a hasonlót a hasonlóval elve alapján természetesen méhcsípésre is adható, de erőteljesen duzzadt, halvány rózsaszín, szúró-égő fájdalommal járó csípések kiváló gyógyszere.

LEDUM PALUSTRE​ 9 CH: kiváló szer megelőzésre, esténként érdemes bevenni 5 golyót, esetleg naponta 2x5 golyócskát. Az arra hajlamos kisgyermekeknél így csökken a csípések száma. De ha előre tudjuk, hogy vízpartra megyünk, akkor mindenkinél érdemes alkalmazni, mert ott sokkal több a szúnyog!

Tünetileg is adható, kicsi kemény tömött csípéseknél (ne feledjük, a szúrt sebeknek is kiváló gyógyszere!) .

CANTHARIS VESICATORIA​ 9 vagy 15 CH: égő, viszkető hólyagos csípéseknél alkalmazzuk.

TARENTULA HISPANA​ 9 vagy 15 CH: a kékes, tömött, keményre duzzadt pókcsípések okozta panaszokat gyógyítja.

Fontos a csípések kezelésében használatos szereknél is tudni, hogy nyugodtan adhatók a hagyományos, csípések kezelésében megszokott gyógyszerekkel együtt, nem fogják rossz irányban befolyásolni egymás hatását! A gyors hatás érdekében az ajánlott szerekből napi 2-3-4x5 szemet érdemes elszopogatni, míg a tünetek teljesen el nem múlnak.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Szúnyogcsípés e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Homeopátiás elsősegélycsomag

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024