Elsősegély, sérülések, sport, csípések, égés, napszúrás

A szúnyogok sem minden esetben árvák!

Homeopátiás kombinációk rovarcsípésekre.

 • A szúnyogok sem minden esetben árvák!

  A szúnyogok sem minden esetben árvák!

Tudtátok, hogy a nőstény szúnyog a peterakáshoz szív vért, egyébként a vegetáriánus étrend is megfelel neki? A hímek ártalmatlanok, és csak néhány napig élnek, párosodás után elpusztulnak.

A szúnyogok látása nem túl jó, de a szaglásuk és hőérzékelésük rendkívül kifinomult. A vérszívó nőstényszúnyogokat a testből kisugárzódó hő, néhány jellemző illatkomponens, valamint a kilélegzett szén-dioxid vezeti el áldozatához. Szúrás közben a szúnyog véralvadásgátló anyagot köp a sebbe, hogy ne duguljon el vékony szájszerve szívás közben.

A szúnyognyálban lévő anyagra szervezetünk allergiás reakcióval reagál. Az ilyenkor felszabaduló hisztamin tágítja az ereket, így a fehérvérsejtek gyorsabban eljutnak az idegen anyagig. A hisztamin erősen izgatja a szöveteket is, ezért viszket a csípés, és áteresztővé teszi az érfalakat, így a kiáramló folyadék duzzanatot okoz. A kitágult erek miatt piros a bőr.

Belsőleg az alábbi keverékek adhatók:

HAT kombináció, azaz

HISTAMINUM​ 30 CH – APIS MELLIFICA​ 30 CH – TARENTULA HISPANA​ 9 CH – fájdalmas pókcsípésre.

HAL kombináció

HISTAMINUM​ 30 CH – APIS MELLIFICA​ 3 CH – LEDUM PALUSTRE​ 9 CH – duzzadt szúnyogcsípések kezelésére, és a szúnyog távol tartására.

Adjuk a szereket negyedóránként (együtt is lehet), amíg a viszketés és a duzzanat nem csökken.

Fontos! A helyi reakció fájdalom, ödéma, viszketés, vérzés, bőrpír és csalánkiütés, míg az ún. szisztémás reakció általános bőrkiütés, sípoló légzés, nehézlégzés, nyelv-, ajak-és légúti duzzanat, eszméletvesztés, gégeödéma, szapora légzés, a vérnyomás leesése, shock, légzésleállás lehet. Ha szisztémás reakciót okoz a csípés, azonnal forduljunk orvoshoz!


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Homeopátiás elsősegélycsomag

   tovább
  • letöltöm

   Szúnyogcsípés e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Allergia e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024