Szösszenetek a gyermekorvosi rendelőből

Az Apis és az „izé - pátia”

dr. Sebő Zsuzsanna főorvos rovata. Ezen a nyáron házi gyermekorvosi tevékenységem tetemes része volt a rovarcsípések ellátása. A minap egy hat év körüli szöszke kislány érkezett a rendelőbe nagymamájával.

 • Az Apis és az „izé - pátia”

  Az Apis és az „izé - pátia”

A gyermek szép kis arca szinte eltorzult a hatalmas duzzanattól, ami a bal szeme körül éktelenkedett. Szemhéja egy vízzel csurig telt zsákra emlékeztetett. Ép szemével riadtan nézett, mert hogy a bedagadt oldalt ki sem tudta nyitni.

Mi tagadás, ijesztő látvány volt a rózsaszínes-piros labdára emlékeztető elváltozás a szemén. „Nálam nyaral az unokám, így ébredt reggelre”, mondta a nem kicsit rémült és izgatott nagymama. ”Adtam neki..”- és itt felsorolt néhány gyógyszert, „borogattam, de ez egyre rosszabb”.

Alaposan szemügyre véve megtaláltam a külső szem zúg mellett a rovarcsípés helyét.

APIS MELLIFICA​ –t rendeltem a kislánynak, naponta többször, a nagyszülőnek pedig röviden elmagyaráztam a homeopátiás szerek bevételének és tárolásának legfontosabb szabályait. Bizalmatlanság csillant a nagyi szemében, mire én elmondtam, hogy ez az ijesztő, de valójában ártalmatlan duzzanat 3-4 nap alatt magától is elmúlik, és hagyományos gyógyszer, kezelés ezt nem rövidíti meg. A gyógyszerek nem hatnak, kenőcsöt, gélt a szem környékére nem jó alkalmazni.

Ha megpróbálják a homeopátiás Apis-t, van esélye a kislánynak arra, hogy egy nap alatt rendbe jön a szeme. Így is lett.

Másnap a kis szöszke lány mosolygós arccal, duzzanat nélkül, két szemmel nézve perdül be a rendelő ajtaján, és nálánál már csak a nagymamája vidámabb.

„Drága doktornő, hát ez tényleg jó gyógyszer volt. Tessék mondani, hol lehet ezt az izé-pátiát megtanulni?”


 • Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász főorvos
kapcsolódó szerek
AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
 • letöltöm

  Utazási e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  Homeopátiás elsősegélycsomag

  tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024