Allergia, csalánkiütés, napallergia, szénanátha

Napallergia, napkiütések, homeopátia

Sokan vágyunk barna bőrre és meglepődünk, amikor viszkető piros kiütésekkel jövünk haza a vízpartról.

 • Napallergia, napkiütések, homeopátia

  Napallergia, napkiütések, homeopátia

Mi is a napallergia?

Bőrünk érzékenysége a napsugarakra öröklött tulajdonság, de néha külső tényezők is alakíthatják. Elég egy bőrön felejtett fényérzékeny kozmetikum, hirtelen napozás gyanta vagy hámlasztás után, vagy egy nem megfelelő napvédő krém-és már ott is vannak a foltok.

Egyes hormontartalmú gyógyszerek és antibiotikumok is fokozhatják a bőr érzékenységét, még egy ok, amiért érdemes kibontani a kis papírt a kockázatokról és a mellékhatásokról.

Homeopátiával nyaralás előtt felkészíthetjük a szervezetet, és van gyorssegély is, ha megjelennek a kiütések. És a szabályok, hogy ne menjünk napra 12 és 16 óra között, hallgassuk az UV jelentést, fürdés után kenjük be lehetőleg természetes alapanyagú ásványi  fényvédővel a bőrünket...


Az alábbi megelőző kezelést a nyaralás előtt (pl. ha tengerpartra megyünk) 15 nappal érdemes elkezdeni, végig folytatni, és utána még 15 napig szedni.


HYPERICUM PERFORATUM​ 15 CH

NATRIUM CHLORATUM​ 15 CH

Mindkettőből reggel és este 5 golyó az adag.


Ha megjelennek a kiütések:

APIS MELLIFICA​ 15 CH

NATRIUM CHLORATUM 15 CH

HISTAMINUM​15 CH


Óránként mindhárom szerből 5 golyó, javulásig. (max. 5-6 alkalommal )

Mellette szedhetünk természetes antioxidánsokat is, melyek megkötik a fény keltette káros szabad gyököket. Ilyen a béta-karotin és a likopin (a sárgarépa és a paradicsom festékanyagai), melyek növényi pigmentek. Jó tudni, hogy enyhén hőkezelt (mondjuk tésztaszósz) állapotban fogyasszuk a répát és a paradicsomot, mert a karotinoidok zsírban oldódnak.

Jó napozást!


Összegyűjtöttük a 16 alap homeopátiás szert, amelyet ajánlunk házipatikádba

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől!

Szerkesztette: R.Sz.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Allergia - napallergia e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Napszúrás e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024