Homeopátiás szerek

SABADILLA

  • kinyomtatom

  • elküldöm

  • ajánlom

Alapanyaga a tetűmag.

Jellemző tünetek: 

Bő vizes orrfolyás, nappal sok a tüsszögés. 

A náthatünetek a friss levegőn rosszabbodnak, szobában enyhülnek. 

Gyakori szájpadlás viszketés.

Tüsszentések orrdugulás érzettel.

„Mintha lenne valami a torokban” érzet.

Meleg hatására javul az állapota. 

Főbb javallatok: 

Szénanátha. 

Irritáló nátha.

Garatnyálkahártya-gyulladás.

Coenaesthopathia vagy „coenaesthesiás érzékcsalódás”: a belső szervekből, a test különböző részeiből eredő kóros testérzések.

Bélféreg okozta emésztési zavar.

Gyermeknél történő alkalmazás: Szénanátha. 

Torokfájások. 

Adagolás: 

Fül-orrgégészeti érintettség esetén 5 golyócska 5 vagy 9 CH hígításban, naponta kétszer vagy akár óránként is a tüsszögési roham idején. Megelőzésképpen is adható 9 vagy 15 CH hígításban naponta 1-2 alkalommal a pollenallergiát okozó növény virágzását megelőző hónapban illetve a pollenszórás havában.

Garatnyálkahártya-gyulladás esetén 5 CH hígításban naponta kettő-négy alkalommal adagolva.

Emésztőszervi érintettség esetén 5 golyócska 5 vagy 15 CH hígításban (a hasonlóság szintje szerint megválasztva a hígítást) reggel-este egyszer adagolva.

Forrás: Demarque-Jouanny-Poitevin-Saint-Jean: Farmakológia és homeopátiás materia medica


Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024