Homeopátiás szerek

AILANTHUS GLANDULOSA

  • kinyomtatom

  • elküldöm

  • ajánlom

Alapanyaga az ecetfa.

A nyaki nyirokcsomó-megnagyobbodások csökkentésére, a gyenge állapot javítására adható.


Jellemző tünetek: 

Eldugult légutak, száraz, fájdalmas torok. Kifejezett nyelési nehézség, a fülek felé sugárzó fájdalom. Hányingerrel kísért szédülés ülő helyzetben. 

Rosszabb, ha a beteg felül az ágyban. Nyeléskor (reflexes fülfájás), ha a mellkas szintjén szorít a ruházat. Enyhül hideg ital fogyasztásakor.


Sötétvörös toroknyálkahártya-gyulladás. 

Gyermeknél történő alkalmazás: Pfeiffer-féle mirigylázzal vagy csókbetegséggel együtt jelentkező torokgyulladás. 


Lázas delírium, hallucináció, kis állatokat vél látni a beteg.

Erőtlenség, bágyadtság.


Főbb javallatok: 

Skarlát és kanyaró. Torokfájás, mandulagyulladás, valamint diftéria (torokgyík). 

Adagolás

Mononucleosis infectiosa esetén 5 golyócska 5 vagy 9 CH-s golyócska javasolt naponta kétszer-hatszor a tünetek hevességének megfelelően. 

Adagolható biztonsággal azoknak is, akiknél streptococcus fertőzés után a garat fájdalmassága marad fenn, illetve mihelyt megjelennek az újabb torokgyulladás tünetei.


Forrás: Demarque-Jouanny-Poitevin-Saint-Jean: Farmakológia és homeopátiás materia medica


Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024