Fogászat, szájsebészet, afta

Herpesz egyénre szabott kezelése homeopátiával

Avghi Constantinides (a Los Angeles School of Homeopathy alapítója) homeopata bemutatja az ajakherpesz kezelésében általa leggyakrabban rendelt szereket.

 • Avghi Constantinides

  Avghi Constantinides

Egy betegem hívott, hogy kijött az ajakherpesze. Stresszes a munkája, zavarban van az ajkát elcsúfító hólyagoktól, nem szeretne bemenni dolgozni és legszívesebb elrejtőzne. Vajon melyik szert javasoltam neki a lentiek közül? (megoldás a cikk végén)) 

Az ajakherpeszt vírus okozza, amely sokáig tünetmentesen szunnyadhat a testünkben, de stressz, vagy kialvatlanság hatására belobban és megjelennek a jellegzetes tünetek. Gyakran bizonyos ételek is szerepet játszhatnak a herpesz vírus aktivizálódásában. Aki hajlamos herpeszre, jobb, ha elkerüli a sót, olajos magvakat, bizonyos gabonafajtákat, tejtermékeket és a csokoládét. 

Az alábbi homeopátiás szerek segíthetnek enyhíteni a tüneteket.

NATRIUM CHLORATUM​ (vagy Natrium muriaticum) csodálatos szer, ha ajakherpesz kezeléséről van szó. Olyan esetekben gondoljunk erre a szerre, ha a herpeszt egyértelműen stressz okozta, vagy túl hosszan tartózkodott a beteg a napon, vagy sok sót fogyasztott. A hólyagok az ajkakon, vagy a száj körül jelennek meg. A betegünk visszafogott, érzelmeit, dühét és akár a könnyeit is elfojtja. Jellegzetes tünet még a szomjúság.

MERCURIUS SOLUBILIS​: Égő érzéssel járó kiütések az ajkakon és a törzsön, többnyire a jobb oldalt érinti. Érintéstől rosszabbodik, fájdalmasan ég. A bőr erősen viszket, érzékeny a hőmérsékletváltozásra és kisebesedik. A beteg hangulata és gondolkodása ingadozó. Fizikailag is nyugtalan, szüksége van gyakori helyváltoztatásra. 

RHUS TOXICODENDRON​: a kiütések a száj körül, a száj sarkában és nyakon jelennek meg.  Nagyon fájdalmasak, égnek és akár idegfájdalommal is járhatnak. A kiütések viszketnek és meleg borogatástól javulnak. A hólyagok nedvedzenek, majd varasodnak. Általános nyugtalanság kíséri a fájdalmat és szüntelen mozgáskényszer. A beteg feledékeny és ködös a gondolkodása. Szorong, jellemzően koraeste, alkonyatkor és gyakran a múlton rágódik. 

SEPIA OFFICINALIS​: A herpeszes kiütés rendszeres időközönként jelentkezik és/vagy a menstruációs ciklushoz igazodik. Rosszabb a téli, hideg időszakban. Ez a szer ideális, ha a kiütések az alsó végtagokon jelentkeznek. A kiütések gyakran olyankor jelentkeznek, amikor kimerült, vagy túlterheltnek érzi magát. 

APIS MELLIFICA​: Olyankor jusson eszünkbe ez a szer, ha a terület kivörösödött, duzzadt, égő, szúró fájdalom jelentkezik. A tünetek enyhülnek, ha a kiütés helyét hűti. A herpesz jellemzően az arcon, azon belül is a bal oldalon jelenik meg. 

ARSENICUM ALBUM​: A kiütés viszket, ég és duzzanattal jár. Olyankor ideális, ha már vényköteles gyógyszerrel egyszer kezelte a herpeszt és ez a második kitörés ugyanazon a helyen. Jobb oldalon megjelenő, égő fájdalommal járó, meleg hatására javuló esetek szere. A kiütés gyakran a nyakon és a törzsön jelenik meg. A herpesz megjelenése szorongást vált ki, aggódik az egészsége miatt. 

RANUNCULUS BULBOSUS​: Ha a herpesz kiütést a túl sok stimuláns pl. alkohol, kávé, csokoládé, nehéz, vagy fűszeres ételek okozzák. A kiütések a mellkason, a törzs oldalán, többnyire a bal oldalon jelennek meg. Szúró jellegű fájdalom, intenzív viszketéssel. Párás, nedves időben és mozgástól rosszabbodik. A hólyagok folyadékkal teltek, lilás-kékes színűek, idővel kemény var képződik rajtuk. A beteg a herpesztől rosszkedvű, veszekedős és dühös lesz. Ez a szer az övsömör kezelésében is eredményes. 

MEZEREUM​: Hirtelen felbukkanó és elmúló, intenzív idegfájdalmak jellemzik a kiütést, melyek elmúltával a területet érzéketlennek, majd erősen viszketőnek érzi. Rosszabbodik melegtől, vagy meleg ágyban fekvéstől. A kiütések az arcon, ajkakon és ínyen jelennek meg. A viszketés elmúltával sűrű váladékozással hegesedik. A szer az övsömör kezelésében is eredményes. A beteg feledékeny, tompa a gondolkodása és nehéz a gyomra. 

Adagolás:

Erős fájdalom esetén kezdje a kezelés 200 CH hígítással. Oldja fel vízben és három adagban igyon belőle: este, reggel és a következő este. Ezután váltson 15 CH hígításra és szedje naponta a tünetek enyhüléséig.

Vagy kezdje a kezelést 30 CH hígítással. 3 napon át napi 2-3 alkalommal szedje. Ez általában elegendő a fájdalom és a kiütések kezelésére. 


(Megoldás: Natrium chloratum)


Amennyiben a tünetek nem javulnak, kérjen tanácsot homeopata orvosától vagy kérdezzen homeopátiás szakértőinktől rovatunkban ingyen!

Hogy minden helyzetre legyen homeopátiás megoldás otthon, itt a 16 ajánlott alapszer a házipatikába.


Forrás: hpathy.com

Szerkesztette: H.S.


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Torokfájás, ajakherpesz homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Fog- és szájbetegségek kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024