Allergia, csalánkiütés, napallergia, szénanátha

Szénanátha-szezon

Már februártól indul a szénanátha-szezon.

 • Szénanátha-szezon

  Szénanátha-szezon

A tél végén a barkák megjelenésével kezdődik sokak szénanáthája. Tavasz végén, nyár elején a fűfélék virágzása jelenti a legnagyobb gondot. A nyár végének sztárja a parlagfű és a fekete üröm. Ősszel a virágzó növények eltűnésével sokak szénanáthás panaszai megszűnnek. Azoknál, akiknél például házi por okoz gondot, a tünetek egész évben fennállhatnak.

Homeopátia megelőzésre

A homeopátiás kezelés segíthet a szénanátha megelőzésében. Akinek nyáron szoktak jönni a tünetei, már tavasszal elkezdheti az alábbi homeopátiás szerek szedését.

A virágporok keverékéből álló POLLENS​30 CH, adagja másnaponta 5 golyó. 

Ha ismert parlagfű allergiáról van szó, AMBROSIA ARTEMISIAEFOLIA​ 30 CH szedhető hasonló módon.

A HISTAMINUM​, mely az allergiás reakciók fő átvivő anyaga, homeopátiás változatban szintén használható megelőzésre.

Adagolása hasonló az előbbi kettőhöz.


Mit szedjünk, ha már jelentkeztek a tünetek?

Amennyiben már jelentkeztek a tünetek, például tüsszögés, vizes orrfolyás, viszketés, orrdugulás, könnyezés, az alábbi tüneti szerek hoznak eredményt:

Az APIS MELLIFICA​ csökkenti az allergiás gyulladásoknál fellépő ödémát, 15, vagy 30 CH-ban, napi 2x5golyó. Az Apis csökkenti a vérben lévő hisztamin mennyiségét is.

Az ALLIUM CEPA​ vizes és maró orrfolyás esetén jó, mely a szabadban javul. 9 CH-ban napi 2-3x5 golyó az adagja.

Akinél a nátha a friss levegőn rosszabbodik, szobában enyhül, és szájpadlása is viszket, annak segít a SABADILLA​ 9 CH-ban, 2-3x5 golyó naponta.

Ha a szemtünetek vannak előtérben, mint az erős szemviszketés, maró könnyezés, az EUPHRASIA OFFICINALIS​ 9 CH a választandó, szintén 2-3x5 golyó naponta.

Orrdugulás esetén az Apist lehet szedni a már említett módon. Ha az orrdugulás orrfolyással és tüsszögéssel váltakozik, és a stressz rontja a tüneteket, a NUX VOMICA​ segíthet.

A tüneti gyógyszerek sokat segítenek a szénanáthás betegeknek. A legjobb eredményt azonban a homeopátiás alkati kezelés hozza, mely véglegesen elmulaszthatja a tüneteket.

 

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Allergia e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Allergiás nátha kezelése összefoglaló e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Allergiás nátha orrdugulással e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024