Homeopátiás kisokos babáknak

Rózsaméz és homeopátia: a szájpenész gyógyítása

Készítettél már nyáron, az illatos rózsaszín szirmokból és mézből rózsamézet?

Méhész barátnőm azt mondta, ha elkészült, gyorsan együk meg, vagy tegyük hűtőbe, mert hamar megváltozik az íze. És mi ettük, kanalaztuk és emlékeztünk a nadapi kert rózsabokrára.

Minden alkalommal, amikor pici babákat vizsgálok, és a szájacskájukba próbálok bekukucskálni, eszembe jut ez a rózsaméz. Ennek a méznek az íze. Hogy aztán azonnal eszembe jusson egy másik is, egy nem kifejezetten kanalazgatásra és evésre való változata. Egy olyan rózsaméz, amelyben rózsa sincs meg méz sem. Mégis ezen a sokat sejtető néven említjük a patikusok által készített bóraxból, meg édesítő glicerinből kevert szirupos állagú cuccot. Barna üvegbe töltik, és ha a babák szájában fehér foltokat, vagy összefüggő fehér lepedéket látnak a doktorok, szinte biztos, hogy gyógyító elixírként előbb-utóbb előkerül ez a rózsaméz fedőnevű Glicerines bórax.

Doktor Mami: Mit vizsgál a doktor a kisbabán 3. Szájpenész, ez igazi penész? Mitől van a könnycsatorna elzáródás?

Nem baj az, ha ezzel a rózsásnak nem nevezhető, de valójában igen hatékony gyógyszerrel is próbálkozunk szájpenész kezelésében. De mindenképpen gondoljunk arra, hogy van egy másik formában is használható bórax, ez pedig a homeopátiás BORAX​ golyócska, amely igen hatékony szere a kisbaba szájában megtelepedett Candida albicans gomba eltávolításának. Ajánlott potencia a 9 CH, naponta 4-5 alkalommal. De magából a gombából készült Monilia albicans nevű szer is adható naponta 2-3-szor. (30 CH) Ha a szájnyálkahártya gyulladása kis pontszerű sebekkel is jelentkezik, adj a KALIUM BICHROMICUM​ nagyobb hígításából, (15 CH vagy 30 CH) ha pedig nyálzás és nehezebb nyelés kíséri, akkor válaszd a MERCURIUS SOLUBILIS​-t.(15 CH vagy 30 CH). A golyócskákat kis vízben feloldva kell kiskanállal itatni a babával. Oldd fel a golyókat (5 golyót) fél dl babavízben, az egy napig eláll.

A könnycsatorna átmeneti elzáródása vagy szűkülete esetén SILICEA​ (15 CH), a kísérő gyulladás tüneteinek enyhítésére, ha a kötőhártya vérbő, EUPHRASIA OFFICINALIS​ (15 CH) golyócska adható. Ha a szemhéjak vizenyős, ödémás duzzanatát is látjuk, ki lehet egészíteni APIS MELLIFICA​ magas (30CH) hígításával. Ha sűrű sárga krémszerű váladék gyűlik meg a szemzugban, magas hígítású PULSATILLA PRATENSIS​ (30 CH) segíthet, kiegészítve HEPAR SULFUR​-ral,(30 CH) ha a váladék zöldes színűvé válik és a szemhéjak összeragadnak.

A homeopátiás szerek mellé, ha szükséges, antibiotikus szemcseppet javasolhat a szemész. És a könnycsatorna átjárhatóságától függően kisebb műtéti beavatkozás is megoldást jelenthet.

Semmi para, nem nagy műtét, de ha szükséges, ez oldja meg a hosszan húzódó problémát.

Feliratkozás Doktor Mami YouTube csatornára.

  kapcsolódó cikkek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 3. - Hólyaghurut és hüvelyfertőzések, ciszták és miómák

   tovább
  • letöltöm

   Szemárpa e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024