Homeopátiás szerek

CIMICIFUGA RACEMOSA /ACTEA RACEMOSA

  • kinyomtatom

  • elküldöm

  • ajánlom

Alapanyaga: a fürtös poloskavész

Leggyakrabban a női nemi szervek, az izomzat és az agyi-gerincvelői idegrendszer problémáira javasolt.

Jellemző tünetek:

hisztérikus bőbeszédűség, izomfájdalmak, 4.5.8 háti csigolyák nyomásérzékenysége, sóhajtozás. Fázékony. Rosszabbodás: menzesz alatt. (a Lachesis hasonló tünetei menzesz alatt javulnak) Javulás: melegtől, kivéve a fejfájás, ami friss levegőn.

Főbb javallatok

Nemi szervek: 

PMS tünetek a bal mell alatti fájdalommal. Fájdalmas ovuláció. Bőséges, fájdalmas menstruáció, csípőkbe és combokba sugárzó fájdalommal. Szülés előtt méhszáj érlelésére. Elakadt szülés újraindítására, méhszájtágítás. Változó kor előtti ösztrogéntúlsúly tüneteinek kezelése.

Izomzat: 

ferde nyak, rossz testhelyzettől. Hátfájás tartáshibától, a nyaki és a csuklyásizmok merevségével járó nyaki fájdalom (számítógép, varrógép, zongora). Achilles-ín fájdalma, gyulladása. Alsó hátfájás, combokba sugárzik.

Neurológia:

szem felé sugárzó tarkótáji fejfájás. Fokozott bőbeszédűség váltakozik a testi panaszokkal. Úgy érzi, meg fog bolondulni.

Adagolás:

testi tünetekre a 9 vagy 15 CH (C), neurológiai tünetekre magasabb 30 CH (C) potencia javasolt.


Forrás: Demarque-Jouanny-Poitevin-Saint-Jean: Farmakológia és homeopátiás materia medica

Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024