Elsősegély, sérülések, sport, csípések, égés, napszúrás

Zümmögés, csípés, vakaródzás - itt a szúnyog invázió!

Nem lehet nem észrevenni, hogy idén különösen sok szúnyog van, köszönhetően az esős tavaszi-nyári időjárásnak.

Már városi lakásokban sem lehet védőháló nélkül nyitott ablaknál aludni. 

A bosszantó kis vérszívók mellett egyre inkább terjednek az invazív jellegű, déli, mediterrán rovarfajok is, így a rovarok elleni védekezés mellett a csípések kezelése is fel kell készülnünk. 

Szerencsére a homeopátiának erre is vannak válaszai. Az APIS MELLIFICA​, a LEDUM PALUSTRE​ és a HISTAMINUM​ 3 olyan homeopátiás szer, melyet mindenképp érdemes minden házipatikában tartani és kirándulásra, nyaralásra magunkkal vinni. Minden rovarcsípéskor (hangya, pók, bögöly, szúnyog stb.) és esetleges allergiás reakció esetén ezek a szerek hasznos útitársaink lesznek.

Akiket különösen szeretnek a szúnyogok, azok számára megelőzésképpen:

LEDUM PALUSTRE​ 5 CH 

Adagolás: naponta vagy hetente egy alkalommal 5 golyócska.

Csípés után: 

APIS MELLIFICA​15 CH és LEDUM PALUSTRE​ 15 CH   

Adagolás: 5-5 golyócska mindkét szerből naponta 3-6 alkalommal. Ha a tünetek enyhülnek, ritkítsuk az adagokat.

A Boiron DAPIS GÉL-je évek óta az egyik legnépszerűbb termék, ha viszketést szeretnénk gyorsan csökkenteni. Ez a könnyű, nyom nélkül felszívódó gél kiváló természetes alternatíva, mert

 • gyorsan hűsít, csillapítja a kellemetlen érzést
 • nem hagy foltot
 • nem tartalmaz kockázatos összetevőket
 • napfényben is használható, nem okoz fényérzékenységet (a legtöbb ismert csípésre javasolt krémmel nem szabad napra menni!)
 • kellemes az állaga, az illata
 • pillanatok alatt felszívódik, nem ragad
 • egyszerű a használata.


Szúnyog, méh, darázs, pók és egyéb rovarcsípések kellemetlenségei ellen mindig legyen otthon DAPIS GÉL és vigyünk is magunkkal minden szabadtéri programra! Ne rontsa el a kirándulás, nyaralás, szabadtéri sportolás, kerti munka és kerti parti, horgászat, táborozás klassz emlékét egy fájdalmas, vagy véresre vakart csípés!

(H.S.)


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Homeopátiás elsősegélycsomag

   tovább
  • letöltöm

   Csípések, szúrások e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024