GYIK- gyakori kérdések

Miért nincs használati utasítás?

Miért nincs használati utasítás, adagolási előírás, használatra vonatkozó tanács a tubusos homeopátiás gyógyszereken?

A homeopátia nem betegségre, hanem egyéni tünetre rendeli a gyógyszereket. Ugyanazt a gyógyszert többféle betegségre is lehet alkalmazni. Pl. az APIS MELLIFICA​, a méhből készült gyógyszert akkor adjuk, ha méhcsípéshez hasonló, duzzadt, piros, hidegre javuló tünettel találkozunk. Ez lehet egy fájó ízület, egy gyulladt torok, de egy csípés után jelentkező allergiás bőrreakció is. Emiatt nem lehet gyógyszerenként egyénre szabott javallatot és adagolást megadni.

Tanácsért fordulj gyógyszerészedhez, kezelőorvosodhoz!  


Forrás: Michéle Boiron-Francois Roux gyógyszerészek: Bevált homeopátiás ajánlások gyakori problémákra

SpringMED kiadó, 2011


  kapcsolódó szerek
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024