Homeopátiás szerek

AMBROSIA ARTEMISIAEFOLIA

  • kinyomtatom

  • elküldöm

  • ajánlom

Alapanyaga: parlagfű (a homeopátiás parlagfű)

Jellemző tünetek: 

Vízszerű orrfolyás, erős szemhéjviszketés, görcsös köhögés. Parlagfűre allergiás betegeknél a tünetek kifejlődésének megelőzésére használható e szer, mely a parlagfűből készül nagy hígítással. Tüneti szerként is használható, ha a betegnek tűrhetetlen szemhéjviszketéssel járó szénanáthás tünetei vannak. 

Bizonyított parlagfű érzékenység esetén használatát a szezon előtt el lehet kezdeni, áprilistól folyamatosan. A virágzás kezdetére a szervezet így felkészül, és az allergia tünetei enyhébbek lesznek. 

Főbb javallatok:  

Szénanátha, nátha. Kötőhártya gyulladás. 

Allergiaszezonban jó hatású erős, tűrhetetlen szemviszketéssel, könnyezéssel járó szénanátha esetén. Jellemző még a híg, vizes orrfolyás, esetenként orrvérzés. A folyamat ráterjedhet a hörgőkre is. 

Adagolás: 

A tünetek erőssége szerint, óránként vagy kétóránként 5 golyócska, 5 CH hígításban. 


Forrás: Demarque-Jouanny-Poitevin-Saint-Jean: Farmakológia és homeopátiás materia medica


kapcsolódó cikkek
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024