Homeopátiás szerek

ANTIMONIUM TARTARICUM

  • kinyomtatom

  • elküldöm

  • ajánlom

Alapanyaga a kálium-antimon-tartarát (hánytató borkő).

Jellemző tünetek: 

Finom vagy nedves hörghangok, melyek azt mutatják, hogy jelentős mennyiségű nyák van a hörgőkben vagy a tüdő léghólyagocskáiban. A légzés nehezített és hangos. A köhögés egy kis mennyiségű, sűrű nyákot szakít fel, de a nyák kiürítése nehéz vagy lehetetlen. 

Légzéselégtelenség. Jelentős a nehézlégzés. A szemek körül kék karikák vannak. A beteg aluszékony, sápadt és levert. Rosszabbodnak a tünetek melegben vagy fekvő helyzetben. Enyhülnek a tünetek a nyák felköhögésekor és ülő helyzetben.

Főbb javallatok:  

Jelentős nehézlégzés. 

Akut és krónikus hörghurut.

Akut asztmás roham.

Krónikus légzési elégtelenség.

Sűrű, nehezen leváló köpet.


Aknék, pattanások.

Himlőszerű hegek.

Adagolás:  

Alacsony hígításban adva (5 CH) a váladékozást elősegíti. Nagyobb hígításban (9 vagy 15 CH) a váladékozás elapadására hajlamosít.

Bőrgyógyászati tünetekre 9 CH hígításban 5 golyócska javasolt naponta kétszer.

Bolygóidegre kifejtett hatása folytán 5 CH javasolt, 5 golyócska adagban negyed óránként, ritkítva a szedést a javulásnak megfelelően, ami általában nagyon hamar bekövetkezik.

Forrás: Demarque-Jouanny-Poitevin-Saint-Jean: Farmakológia és homeopátiás materia medica

Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024