Orr-fül-gége, torok, nátha, arcüreg

Homeopátia nyári megfázás esetén

Nyáron elég egy nagy adag fagylalt, egy pohár jeges ital vagy egy kicsit hidegebb víz az uszodában, és már kész a baj...

 • Homeopátia nyári megfázás esetén

  Homeopátia nyári megfázás esetén

Hát még akkor, ha bőrig ázunk egy hűvösebb esős napon. A nyári megfázások kezelésénél a következő homeopátiás szerek jöhetnek számításba:

Komplex készítmények

A nyári náthák és a szénanátha tüneteinek mérséklésére, az orrdugulás csökkentésére, a híg orrfolyás és az erőteljes tüsszögés enyhítésére kiválóan alkalmas egy komplex homeopátiás készítmény. A tünetek jelentkezésekor, kezdetben óránként 1-1 tablettát kell elszopogatni, majd a tünetek enyhülésének megfelelően csökkenthetjük az adagolás gyakoriságát.

Az általában nyelésre erősödő, de attól függetlenül is meglévő torokfájdalom, jól láthatóan vérbő, gyulladt garatnyálkahártya esetén hathatós segítséget jelent a fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatású komplex szer.

Gyakori, hogy egy-egy megfázást kifejezett rekedtség, hangszalaggyulladás kísér. Ekkor alkalmazhatjuk azt a homeopátiás komplex gyógyszert, amely mérsékli a rekedtséget. (tablettánként kb. 183 mg szacharózt tartalmaz.)

Jól használható a száraz és a felszakadó köhögés csillapítására egyaránt a komplex szirup készítmény. 

Összetevői révén hatékonyan alkalmazható gége-, légcső- és hörghurut kezelésében. (Cukorbetegség esetén figyelembe kell venni, hogy 1 evőkanál szirup 11,25 g, 1 kávéskanál pedig 3,75 g szacharózt tartalmaz.)


Monokomponensű homeopátiás szerek lázra, megfázásra

Ha hirtelen hidegrázás, tüsszögés kíséretében a beteg belázasodik, torka nagyon piros, bőre száraz és kipirult, de nem izzad, ACONITUM NAPELLUS​ 15 CH szedhető. Mihelyt megjelenik a verejtékezés, nem kell tovább adni.

A kezelést BELLADONNA​15 CH-val lehet folytatni, amelynek jellegzetessége, hogy a betegnek magas láza lehet, teste forró, végtagjai hidegek, bőre verejtékes, torka nagyon piros, mandulái duzzadtak, nyelése fájdalmas, a hangja rekedt.

Ha minden egyéb kísérő tünet nélkül jelentkezik nem túlzottan magas láz, akkor FERRUM PHOSPHORICUM​ 15 CH-ra gondolhatunk. Főleg akkor, ha az orrváladék enyhén véres, és a fokozatosan kialakuló torokfájás hurutos köhögésbe megy át, amely éjjel és mozgásra rosszabbodik.

Ha valaki a nyári hőségben betegszik meg, orra bedugul, torka vörös, a nyelvcsap ödémásan duzzadt, nyeléskor szúró fájdalmat érez, a nyálkahártyák szárazak, ennek ellenére nem szomjas, APIS MELLIFICA​15 CH adható.

A PHYTOLACCA​15 CH óránként-kétóránként adagolva akkor hatásos, ha kezdetben az erős, fülek felé is sugárzó torokfájdalmon kívül nincs is más tünet. Egy idő múlva jól látható a garatfal és a mandulák lakkszerű pírja, szürkésfehér lepedékkel.

Ha a nyelv gyöke olyannyira fájdalmas, hogy a beteg a nyelvét nem is tudja kinyújtani, a nyaki nyirokcsomók megduzzadnak, BELLADONNA​-val, PHYTOLACCA​-val váltakozva adható a MERCURIUS SOLUBILIS​ 15 CH, amely a fájdalmas nyeléssel, vastag lepedékes nyelvvel és torokképletekkel, bűzös lehelettel járó torokgyulladás szere. Ez a három szer a torokgyulladások 80 százalékában gyógyulást eredményez.

Kép forrása: Designed by Freepik

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Torokfájás, ajakherpesz homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024