Homeopátiás kisokos babáknak

Homeopátiás házi minipatika

Gyakran éri a gyógymódot nem ismerő emberek részéről az a vád a homeopátiát, hogy a homeopátia gyógyszerei annyi mindenre jók egyszerre, hogy talán semmire sem jók igazán.

Mert hogy is lehet jó ugyanaz a valami a köhögésre éppúgy, mint a hányásra és az allergiás bőrkiütésre ugyanúgy, mint a vesegyulladásra. A testi és lelki sérüléseket mérséklő gyönyörű királykisasszonyról, az Arnicaról nem is beszélve.

Doktor Mami: Homeopátiás házipatika babáknak. Hogyan adjuk, mit tartsunk otthon?

A kétkedőknek az a dolguk, hogy kérdezzenek, nekünk meg az, hogy felfedjük a természet végtelen bölcsességét a homeopátiás szerek megismertetésével. Aki használja a golyócskákat, egyáltalán nem csodálkozik azon, hogy gyakori betegségek tünetek egész sorát lehet enyhíteni egy homeopátiás mini házipatikával. Nagy előny, hogy az egyszer összeállított házipatikából nemcsak a gyerekek tüneteire, hanem a család összes többi tagjának a panaszaira is választhatunk szereket. Ugyanis nincsenek a homeopátiában csak gyerek és csak felnőtt gyógyszerek.

A házipatikában jó, ha van ACONITUM NAPELLUS​, amelynek magas hígítása első választandó gyógyszer lesz minden hirtelen kialakult tünet esetén, ez lehet akár éppen sérülés vagy magas láz, esetleg nagy hidegben, szélben kialakult gégehurutos köhögés.

Ha a torokgyulladás vagy fülfájdalom a légkondi miatt, nagy nyári melegben jelentkezik, akkor meg végképp. A BELLADONNA​ közepes vagy magas hígítását adhatjuk magas láz esetén, de napszúrásnál is.  Gondoljunk rá lüktető fájdalommal járó mellgyulladásnál szoptatáskor, és kínzó fejfájásnál is, ha az az arc kipirosodásával és lüktető fájdalmával jár. Ha a láz nem túl magas és a légúti tünetek lassan alakulnak ki, rekedtséggel, időnként megjelenő és eltűnő fájdalmakkal, a FERRUM PHOSPHORICUM​ közepes vagy magas hígításban jó szolgálatot tesz. A CHAMOMILLA VULGARIS​ra enyhülő tünetek esetén figyelemfelhívó jel lehet az, hogy a beteg egyik arcfele piros és forró, a másik sápadt és hűvös, amellett, hogy hisztis, dühöngő, és ebben az állapotában aktuálisan nehezen szerethető embert kellene kezelnünk. Egészen más lehet a Pulsatillára javuló ember viselkedése. Ő lehet ugyan hisztis, de sokkal inkább sírós, vigasztalásra vágyó, miközben fülfájásra vagy hányingerre panaszkodik, inkább a hűvöset kívánja fülborgatásként, és kimenne  a szabad levegőre, hogy az egész nap sárgán csorgó náthájára vagy a hányingerére enyhülést találjon.

Tartsuk a házipatikában a PULSATILLA PRATENSIS​ közepes vagy magas hígításban. Ha a köhögős gyerek hamar hányni kezd, gondoljunk az IPECA​ magas hígítására, hogy a köhögést és a hányást is mérsékeljük vele egyszerre. Hasfájós gyereknek, ha a fájdalom miatt a lábait felhúzza, összekucorodik, adhatjuk a Magnesia phosphorica közepes hígítását a CHAMOMILLA VULGARIS​-sal együtt. Ha a fájdalom a has masszirozására kifejezetten javul, válasszuk  a házipatikából a COLOCYNTHIS

A golyócskákat piciknek kis vízben feloldva lehet beadni,  a nagyobbak elszopogatják vagy összerágják és úgy nyelik le, az jó. Lényeg, hogy ne köpjék ki.

A felnőtt meg ügyesen elszopogatja, csak ne kávéval együtt :-)

A lista

Aconitum 30 CH
Belladonna 15 CH, 30 CH
Arnica 30 CH, 200 CH
Apis 15 CH
Chamomilla 15 CH
Pulsatilla 15 CH
Ferrum phosporicum 9 CH
Ipecacuanha 15 CH, 30 CH
Colocynthis 15 CH
Magnesia phosphorica 15 CH


Feliratkozás Doktor Mami YouTube csatornára

  kapcsolódó cikkek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Lázcsillapítás e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024