Allergia, csalánkiütés, napallergia, szénanátha

Allergia gyógyítás – gyengéden

Számos ablakunk nyílik a világra. Nem meglepő, hogy az allergiás betegségek döntő többsége azokon a szerveinken jelentkezik, amelyek a külvilággal közvetlen kapcsolatban állnak.

 • Allergia gyógyítás – gyengéden

  Allergia gyógyítás – gyengéden

Ilyen a bőr, az orr nyálkahártyája, a szem és a légutak. Ahány allergiás, annyi tünet. Krákogunk, könnyezünk, és egyiknek sem örülünk.

Gyorsan kell a segítség, mert vannak élethelyzetek, ahol nem tüsszöghetünk és trombitálhatunk. Az esküvők főszezonja is a parlagfű virágzásra esik.


Érdemes tudni, hogy számos homeopátiás szer alkalmazható kiválóan az allergia gyógyítására.

A régóta meglévő, úgynevezett krónikus betegségeket, mint amilyen az allergia is, a homeopátia alkati szerekkel gyógyítja.

Az alkati szert a homeopata orvos a beteg érzelmi, fizikai és általános tüneteinek összességére rendeli. A vizsgálat inkább hasonlít egy pszichológusnál eltöltött órára, mint hagyományos orvosi rendelésre. Érdekes kérdésekre számíthatunk, szóba kerülnek étkezési, alvási szokásaink, félelmeink, örömünk, bánatunk és természetesen testi panaszaink is. A szénanáthát legjobb panaszmentes időszakban, elsősorban télen bevett alkati szerrel megelőzni. De ne essünk kétségbe, a szezon kezdete után a már kialakult szénanátha házilag is enyhíthető tüneti szerekkel.

A homeopátiás tubusokon található szám 5, 9, 15, 30, az anyag hígításának mértéke. Otthoni használatra általában a 9-es és 15-ös hígítást használjuk. Jelölése: 15 CH, 9 CH.

Ha viszket, piros és könnyezik a szem, a szemvidító fűből készült EUPHRASIA OFFICINALIS​ és a méhecskéből nyert APIS MELLIFICA​ kombinációja sokszor segít. A viszkető orr és garat gyakori szere a SABADILLA​.

A duguló orr enyhül a PULSATILLA PRATENSIS​-től, vagy a NUX VOMICA​ -tól, utóbbi másnaposságra is kiváló.

A maró váladék, szorító orrgyök és fájdalmas arcüregek a KALIUM IODATUM​-ra utalnak.

Az allergiára a típusától függően létezik általánosan szedhető homeopátiás szer is, mely általában az allergiát kiváltó anyag hígítása.

Ha parlagfűre jelentkezik az allergia, a parlagfűből készült szert, az AMBROSIA ARTEMISIAEFOLIA​-t kell szedni, 15 CH-s hígításban. A virágzás alatt végig szedhető, kiegészítve a személyre szabott tüneti szerrel.

Ha többféle virágporra érzékeny az orrunk, a virágporokból hígított POLLENS​ készítmény lesz a megfelelő segítség. Napi 3x5 golyó szedhető a 15 CH-s hígításból.

Az allergiás tüneteket csökkenti az antihisztamin hatású HISTAMINUM​. Heti 1x10 golyó szedhető a 30 CH-s hígításból a teljes szezon alatt. Erős rohamnál, tüsszögésnél, ödémánál napi 2-3x5 golyóra emelhető az adag.


Szezon előtt, ha tudjuk, mire vagyunk allergiásak, előre fel lehet készíteni a szervezetet. Az erősen hígított alapanyagból készült homeopátiás szerek erre különösen alkalmasak, hiszen itt nem kell számolni az allergia – vakcináknál gyakran jelentkező erős reakciókkal.

Parlagfű allergiásoknak javasolt 4-6 héttel a virágzás előtt elkezdeni a parlagfű (Ambrosia artemisofolia) hígítását, az Ambrosia-t. A 30 CH-s potencia javasolt, 2-3 naponta.

A legtöbb allergén növénynek létezik homeopátiás hígítása, érdemes érdeklődni a gyógyszertárakban!


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Allergia e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Allergiás nátha kezelése összefoglaló e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Allergiás nátha orrdugulással e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024