Allergia, csalánkiütés, napallergia, szénanátha

Szúrós bogarak és napsugarak - szabadban a csecsemővel

A nyári melegben a napszúrástól és a szurkászó rovaroktól is célszerű védeni a kisebb és nagyobb gyerekeket.

 • Szúrós bogarak és napsugarak - szabadban a csecsemővel

  Szúrós bogarak és napsugarak - szabadban a csecsemővel

A nyári melegben a napszúrástól és a szurkászó rovaroktól is célszerű védeni a kisebb és nagyobb gyerekeket.

A nap szúr, éget, ha túl hosszú ideig vagy erős déli napsütésben vagyunk árnyék nélkül a szabadban. Strandon a vízről visszaverődő napfény is növeli a leégés veszélyét. Jó arra is figyelni, hogy városi sétánál a Napos Oldal helyett ez alkalommal válasszuk inkább az Árnyékos Oldalt :-)

Doktor Mami: Séta a kisbabával....

Fák alatt a szűrt fény is éri annyira a finom bababőrt, hogy kipirosodás veszélye nélkül indulhasson meg benne a napsugár hatására a jótékony D- vitamin képződése.

Puha pamut, világos színű, jól szellőző, a karokat és lábacskákat is védő ruházat, könnyű finom szövésű anyagból készült sapó vagy kalapka melegen ajánlott hűsítő feltétele a kirándulásoknak és városi sétáknak. És persze ami elengedhetetlen, a megfelelő folyadékpótlás: sok-sok szopizás a szoptatott babáknak és tiszta víz mindenkinek.

A "millió" faktoros naptejek akadályozzák a bőrben induló D- vitamin képződést, mert szinte elszigetelik a bőrt a Naptól. Ráadásul az összetételük is újra és újra vitát kavar, nem ismert biztosan, melyik komponensnek milyen hatása van pontosan a kicsik bőrére. Elérhetőek károsanyag-mentes természetes készítmények. Válasszuk azokat, ha ápolni és védeni szeretnénk a gyermekek bőrét.

Ha mégis megcsípett a Nap, jöhet a homeo-segítség. Ha rózsaszín, duzzadt, feszes, ödémás a bőr, úgy fáj és viszket, mintha ezer méhecske szúrná, és hidegre enyhül  a fájdalom, APIS MELLIFICA​ 15 CH-ból legalább 4x5 golyót adjunk.

Az Apis hatásos akkor is, amikor a napszúrás miatt kótyagos a fejünk, hányinger, fejfájás kerülget.

Ha piros, gyulladt, száraz és feszül a bőr, mintha forró vasalót érintettünk volna, legyen BELLADONNA​15 CH- ban (3-4x5 golyó) a  választott szer.

Erős viszketésre és duzzanatra HISTAMINUM​ 15 CH (2-3x5) golyó is használható.

A kicsik különösen veszélyeztetettek a rovarcsípésre, mert az ágyban, babakocsiban és a hordozókendőben békésen, csaknem mozdulatlanul szunyókáló baba szinte préda a röpködő jószágok számára. Szúnyog, méhecske, darázs, poloska, hangya, mind képes támadni, és piros puklival járó duzzanatokat, pöttyöket okozni  a bőrön.

Legelső gondolat legyen a megfelelő babaöltözet. A ruha szövésén kevésbé tudnak átszúrni a bogarak, egyetlen lehetőségük, ha a ruha alá másznak. Figyeljük csak meg, hogy a szúrkapiszka nyomai a fedetlen felületeket lepik el inkább.

Rögzítsünk a babakocsi és a babaágy fölé tüll anyagból készült baldachint, ami távol tartja a röpülő próbálkozókat, de a levegő átjár a rajta.

Ha a csípés helyén piros, gyulladt, duzzadt elváltozás látszik, rózsaszínes árnyalatnál, Apis 15 CH, 4x5 golyó ajánlott, ha sötétebb pír látszik, Belladonna 15 CH, 3x5 golyó adható. Ha több apróbb, csoportokban ülő hólyag látszik a bőrön, akkor RHUS TOXICODENDRON​ 9 vagy 15 CH-t, 3x5 golyót, ha nagyobb hólyagok jelennek meg a bőrön, adjunk CANTHARIS VESICATORIA​-t 9 vagy 15 CH-ban 3-4x5 golyót. Kékes csípésnél, ha hideg a bőr, a LEDUM PALUSTRE​ 9 CH a szer.

A csípés helyén a bőrt tiszta vízzel mossuk le, ezt követően enyhe fertőtlenítős tisztítás is hasznos. A duzzanatot,  viszkető érzést hideg vizes borogatással is csökkenthetjük.

Az arcon, a szemek, az orr és a száj körüli, nyálkahártyák közeli csípéseknél, ha gyorsan kialakuló nyálkahártya- duzzanat is megjelenik, forduljunk orvoshoz!

Feliratkozás Doktor Mami YouTube csatornára

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Szúnyogcsípés e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Fogzás e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Csípések, szúrások e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024