Orr-fül-gége, torok, nátha, arcüreg

A torokpanaszok 90 %-a nem bakteriális fertőzés eredménye!

Vírusfertőzés, ha nem javul három nap alatt, jöjjön vissza – hangzik el gyakran az orvosnál, ha torokfájással, influenzás tünetekkel, náthával megyünk el a rendelőbe.

 • A torokpanaszok 90 %-a nem bakteriális fertőzés eredménye!

  A torokpanaszok 90 %-a nem bakteriális fertőzés eredménye!

A rövid szabadságok és bizonytalan munkahelyek korában azonban a gyors felépülés létszükséglet.

Torokfájás, röviden

Torokfájást okozhat baktérium, vagy vírus, de néha olyan egyszerű oka van, mint egy garaton lecsorgó váladék, vagy a száj szárazsága. Elég, hogy valaki nyitott szájjal aludjon, vagy a fűtés kiszárítsa a hálószoba levegőjét. A legtöbb enyhe torokpanasz magától gyógyul. Veszélyes torokgyulladást a streptococcus fertőzés okozhat, ez biztonsággal csak torokkenetből mutatható ki. A vírusos torokgyulladás kórokozója általában ugyanaz, mint az egyszerű nátháé, vagy az ún. herpanginát okozó herpeszvírus, és vannak szelídebb baktériumok is, mint a Streptococcus. 

De mivel gyorsíthatjuk a gyógyulást, főleg olyan esetekben, amikor a fertőzés vírusos, vagy nem szívesen szedünk vagy szedhetünk gyógyszert?

Sok házi praktika létezik, a toroké a borogatás és gargalizálás, ami ha sós vízzel történik, csökkenti a gyulladt sejtek duzzanatát és a fájdalmat. A vírusok elleni védekezés, bár számtalan gyógyszert ismerünk, a mai napig az immunrendszer dolga.  

Egyszerű otthon is használható torkos koktélok

APA- rózsaszín torok koktél

APIS MELLIFICA​ – PHYTOLACCA​- ACONITUM NAPELLUS

BAP – ég a pokol koktél

BELLADONNA​ – ARSENICUM ALBUM​ – PHYTOLACCA

BKM - fehér foltos koktél

BORAX​ – KALIUM BICHROMICUM​ – MERCURIUS SOLUBILIS

Ajánlott potencia: 9-15 CH, szedjük a szereket felváltva, félóránként.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Torokfájás, ajakherpesz homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024