Elsősegély, sérülések, sport, csípések, égés, napszúrás

Sérülések, baba balesetek, homeopátiás megoldások

A legnagyobb óvatosság mellett is érheti baleset a kisbabát.

 • Sérülések, baba balesetek, homeopátiás megoldások

  Sérülések, baba balesetek, homeopátiás megoldások

leginkább, mikor a pici mozgásában is fejlődik: átfordul, felül vagy feláll. Korábban a baba leejtése, fürdővízben forrázás fordul elő – ezek azonnali kórházi kezelést igényelnek.

Sajnos előfordul, hogy egy csecsemő egy pillanatra vagy percre magára marad a pelenkázón, ágyon. Ha eddig nem fordult oldalra, akkor persze ilyenkor fogja megtenni – és leeshet.

A következménye szerencsés esetben csak kis horzsolás. Rosszabb esetben agyrázkódás, koponyatörés, belső sérülés lehet – ilyenkor nagyon gyorsan kórházba kell vinni a kisbabát.

Kisebb sérülések otthon is gyógyíthatók homeopátiás gyógyszerekkel

ARNICA MONTANA​ 15 CH: a hegyi Arnica virágából készül, sérüléseknél legelsőként és mindig adható. Csillapítja a vérzést, fájdalmat, gyorsítja a sebgyógyulást, magasabb potenciában oldja a sérülés okozta lelki sokkot is. Segít a vérömlenyek gyors felszívódásában, rövidíti a gyógyulás idejét.

ACONITUM NAPELLUS​ 15 CH: ha a baj hirtelen és váratlanul történik, nagy az ijedtség, a kisbaba és édesanyja rémülete. Ilyenkor szerencsés, ha mindketten kapnak egy adag Aconitumot - a sisakvirágból készült gyógyszer, ami segít, hogy hamarabb elmúljon a kétségbeesés, sírás.

ÁRNIGÉL - fitoterápiás készítmény​: az Arnica virágából készül, fitoterápiás hatású gél, helyileg alkalmazzuk sebekre, zúzódásokra. A vérömlenyek felszívódását meggyorsítja, gyulladás – és fájdalomcsillapító hatású. Sérüléseknél (sebek, rándulás, zúzódás, ficam, törés) a sérült testrész regenerációját segíti.

CALENDULA OFFICINALIS​ 5 CH: a körömvirág kenőcsként, homeopátiás gyógyszerként is fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatású, a sebek és horzsolások hamar gyógyulnak.

STAPHYSAGRIA​ 9 CH: vágott seb esetén adható, hogy szépen – gyorsan gyógyuljon.

APIS MELLIFICA​ 15 CH: felületes égésnél az azonnali hűtés mellett adjunk gyakran Apis mellificát, fájdalomcsillapító, duzzanatcsökkentő hatása miatt – addig is, míg megérkezik az orvos.

Ha csonttörés fordul elő a picinél,

SYMPHYTUM​ – RUTA GRAVEOLENS​ – CALCIUM PHOSPHORICUM

(9 CH potenciában, adhatók egyszerre, a gyógyulás teljes időtartama alatt) fog segíteni a gyorsabb gyógyulásban.


 • Dr. Németh Zsuzsa Gyerekgyógyász, homeopátiás orvos
AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
 • letöltöm

  Homeopátiás elsősegélycsomag

  tovább
 • letöltöm

  Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

  tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024