Bőrpanaszok, herpesz, övsömör, ekcéma, ótvar, szemölcs, akne

Ajakherpesz protokoll

Az utálatos herpesz a legrosszabbkor jön: stressz, idegesség hatására, amikor immunrendszerünk legyengült.

„Mostanában nagyon fáradt vagyok, és amikor megjön a menzeszem, herpeszes lesz a szám.”

„Tegnap síeltem, de nem kentem be a számat, ma meg ég és fel van dagadva.”

„Ma reggelre belázasodtam, és herpeszem is lett.”


A herpesz a bőr és a nyálkahártya vírus okozta akut megbetegedése. Első tünete a bőrpír és a viszkető érzés. Ezután kis területen égő, viszkető érzéssel járó sűrűn egymás mellett elhelyezkedő, csoportos hólyagocskák jellemzik. A hólyagocskák fájdalmasak és legtöbbször átlátszó, világossárga folyadékot tartalmaznak. A folyadékkal telt hólyagocskák kezelés nélkül is leszáradnak, és a betegség 8-10 nap alatt, a beszáradt hólyagocska helyén kialakult pörk leesése után, nyom nélkül gyógyul.

A herpeszről azt szokták állítani, hogy többnyire ártalmatlan megbetegedés, ám ilyenkor nagyvonalúan elfeledkezünk arról, hogy a kellemetlen és csúnya tüneteket általában próbáljuk elrejteni, ez akár lelki problémákat is okozhat. A fertőzés makacs, a vírus inaktív formában jelen van a szervezetben, hogy stressz, munkahelyi-, családi- vagy párkapcsolati problémák, fáradtság vagy kimerültség, erős napfény vagy ultraibolya sugárzás, egyéb fertőzések, terhesség, menstruáció, fogászati kezelések, gyomorrontás hatására ismét aktív legyen, és tüneteket okozzon.  


Az alábbi tanácsok segítségével enyhíthetők, illetve megelőzhetők a tünetek:

 • Minél előbb, már az első tünetek jelentkezésekor el kell kezdeni a kezelést, mert így csökkenteni lehet a tünetek hevességét és az előfordulás gyakoriságát.
 • Fertőzésveszély elkerülésére használjunk helyileg ezüst kolloid készítményt!
 • Kerüljük a bőrfelületek érintkezését a hólyagok begyógyulásáig, ne használjunk másokkal közös zsebkendőket/törölközőket/evőeszközt/poharakat.
 • Támogassuk az immunrendszerünket, igyunk sok folyadékot, együnk vírusölő anyagokat tartalmazó zöldségeket, fűszernövényeket (gyömbér, fokhagyma)


Figyelem!

Az egész szervezetre ható antivirális készítmények (acyclovir, vaciclovir) nem minden alkalommal hatásosak, gyomor-, és bélpanaszokat, illetve időseknél idegrendszeri panaszokat okozhatnak.

Helyi hatású antivirális készítmények (acyclovir, penciclovir, ibacitabin) gyakran használatosak, de nem hatnak minden esetben.


Homeopátiás kezelést javaslat:

Minden esetben az immunrendszer támogatására

ECHINACEA (Echinacea angustifolia)​ 5 CH

a falósejtek támogatására napi 2x5 golyó

THYMULINE​ 9 CH

a csecsemőmirigy sejtes immunválaszának támogatására napi 1x5 golyó. (Ha valaki hajlamos a fertőzésre, a Thymuline heti 1x5 golyó adagban kúraszerűen javasolt 3-4 hónapon keresztül)

+

RHUS TOXICODENDRON​ 15 CH

APIS MELLIFICA​ 15 CH

5 golyó mindkettőből óránként

+

Nagy hólyagok esetén (phlyctaenda)

CANTHARIS VESICATORIA​ 9 CH

napi 4x5 golyó javulásig


Sárga, pörkös, purulens tartalmú hólyagok

MEZEREUM​ 9 CH

napi 4x5 golyó javulásig


Összegyűjtöttük a 16 alap homeopátiás szert, amelyet ajánlunk házipatikádba.

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől!

Forrás

Michéle Boiron-Francois Roux gyógyszerészek: Bevált homeopátiás ajánlások gyakori problémákra

SpringMED kiadó, 2011


Szerkesztette: R.Sz.


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Torokfájás, ajakherpesz homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Téli lifestyle e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Homeopátiás elsősegélycsomag

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024