Fogászat, szájsebészet, afta

Hogyan támogathatjuk a fogászati implantáció folyamatát homeopátiával?

Fogászati kezelések és homeopátia

Foghúzás és egyéb szájsebészeti műtétek esetén elsősorban a vérzés, illetve a fájdalom csillapítása és a sebgyógyulás támogatása a fő feladat. A homeopátiás szerek jó segítséget jelenthetnek a műtétek előtt és a felépülés alatt.

Foghúzás előtt:

A vérzés és a fájdalom csillapítására arnica montana alapanyagú homeopátiás szer javasolt, a műtét előtt közvetlenül 1x5 golyót szopogassunk el, ajánlott potencia: 200 CH (C ). A műtét után ezt a potenciát még 2x ismételhetjük, 2-3 óra különbséggel.

Csontosodás támogatása implantátum behelyezése előtt:

Kúraszerűen javasolt a SYMPHYTUM​ és a CALCIUM PHOSPHORICUM / CALCAREA PHOSPHORICA​ alapanyagokból készült szerek szedése a megfelelő csontállomány kialakulásának támogatására. 3 hét szedés – 1 hét szünet adagolással, napi 1x5 golyó javasolt mindkét szerből, 3 hónapon keresztül. Javasolt potencia: 9 CH (C ). Az implantátum behelyezése után ismételjük meg a kúrát, legalább 1 hónapon át.

Sebgyógyulás támogatása implantátum behelyezése után:

Általánosan az ARNICA MONTANA​ alapanyagból készült szer javasolt, a 2.naptól 5 napig napi 3x5 golyó a 30 CH (C ) potenciából. A vágott seb gyógyulását a staphysagria alapanyag segíti, a 2. naptól 10 napig napi 2x5 golyó adagot szopogassunk el a 15 CH (C ) potenciából. A két szer együtt alkalmazható.

Ödéma, duzzanat az arcon:

Az implantátum behelyezése utáni erős arcduzzanat esetén az arnica montana alapanyag mellé már a műtét utáni órákban szedjünk APIS MELLIFICA​-ból készült szert, 3 napig napi 3x5 golyót a 30 CH (C ) potenciából. Az apist igénylő duzzanatot és fájdalmat a jegelés enyhíti.

Fájdalom:

Implantálás után gyakran tapasztalható erősebb fájdalom, amit a helye és minősége szerint enyhíthetünk homeopátiás szerekkel. 

Javasolt alapanyagok tünetek szerint:

HYPERICUM PERFORATUM​ - erős zsibbadás, szájzár, sugárzó idegfájdalom esetén

BELLADONNA​ - lüktető fájdalom, láz esetén

CHAMOMILLA VULGARIS​ – nagyon erős fájdalom ingerlékenységgel, a fájdalmas arcfél piros

Adagolás: 3 napig napi 3x5 golyó a 30 CH (C ) potenciából.

A homeopátiás szerek egymás után bevehetők. Szopogassa el, vagy kis szűrt vízben oldva kortyonként igya, a vizet tartsa a szájában. A homeopátiás szerek bevétele előtt és után 1 óráig ne fogyasszon kávét és kerülje a mentolos, kámforos készítményeket és a rágógumit!

Forrás: Haris fogászat

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Fog- és szájbetegségek kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024