Elsősegély, sérülések, sport, csípések, égés, napszúrás

Apis mellifica

(méh). A mézelő méh orvosi felhasználását már korai egyiptomi emlékek is bizonyítják.

 • Apis mellifica

  Apis mellifica

 • kinyomtatom

 • elküldöm

 • ajánlom

Egyiptomban a méhecske a gazdagság, jólét és erő szimbóluma volt. Az orvosok széleskörűen alkalmazták a mézet a gyógyításban, és már időszámításunk előtt 4000-ben is tenyésztettek méheket.

Homeopátiás gyógyszeralapanyagként azonban nem a mézet, hanem a teljes méh rovart használjuk.
Az APIS MELLIFICA​ olyan csalánkiütések, rovarcsípések, allergiás reakciók gyógyítására alkalmas, ahol a bőr duzzadt, viszket, és érintésre érzékeny. A tüneteket a hideg borogatás javítja. A nyári kerti csípéses balesetek kiváló szere. Az APIS MELLIFICA​ klinikai vizsgálatokkal bizonyítottan csökkenti az allergiát okozó hisztamin felszabadulását a vérben.
Bevált szer még olyan torokgyulladás gyógyítására, ahol a torok rózsaszín, duzzadt, és a nyelvcsap vízzel teli zacskóhoz hasonlít. Lázas állapotban a szomjúság hiánya és száraz, érzékeny bőr jellemzi az APIS MELLIFICA​-t igénylő beteget. Húgyúti fertőzéseknél akkor hatásos, ha égő, csípő fájdalom és vizelet visszatartás jelentkezik.
Nagyon jó hatású minden olyan esetben, amikor az ödéma (a szövetekben felgyülemlő folyadék miatt duzzadt a testrész) a legjellemzőbb tünet. Ez lehet a szem, (pl. árpa) torok, száj allergiás reakciója, vagy duzzadással járó ízületi gyulladás is.

Rosszabbodás: helyi meleg hatására vagy meleg környezetben, tapintásra.

Javulás: hideg hatására.

kapcsolódó szerek
AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TEMATIKUS KÁRTYÁK
 • letöltöm

  Utazási e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  Túlélési tippek fesztiválozóknak

  tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2020