Orr-fül-gége, torok, nátha, arcüreg

Mit tegyünk torokgyulladás, mandulagyulladás esetén?

A torok és mandulagyulladás szerválasztásakor figyeljük meg, melyik oldal fájdalmas, mert ez döntő tünet lehet!

 • Mit tegyünk torokgyulladás, mandulagyulladás esetén?

  Mit tegyünk torokgyulladás, mandulagyulladás esetén?

Ha 48 órán belül nem javul az állapot, nem megfelelő szert választottunk. Súlyos mandulagyulladás esetén orvoshoz kell fordulni! A szereket súlyos tünetek esetén óránként is lehet szedni, a tünetek javulásáig. Ha 3-4 adag nem enyhíti a panaszokat, másik szert kell választani!

Otthoni praktikák

Igyunk sok folyadékot, borogassuk a torkot igény szerint hideg vagy meleg borogatással. Gargalizáljunk zsályateával vagy sós vízzel. Ha érzékeny a torkunk, viseljünk télen sálat! Fogyasszunk könnyű ételeket, és sok C vitamint!

Komplex homeopátiás szer torokgyulladásra. Fertőzéses eredetű gégehurut, illetve torokgyulladás miatt kialakult torokfájás kezelésére kitűnő a kilenc összetevőből álló szer, mely hurutoldó, fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatást fejt ki, és serkenti a gyógyulást.

Adagolás: Szokásos adagja naponta 6-7 alkalommal 1 tabletta, nyelv alá téve vagy elszopogatva. A tünetek enyhülésekor az alkalmazás gyakorisága csökkenthető. Ha a tünetek a kezelés ellenére 3 napon túl fennállnak, és javulás nem következik be, forduljon orvosához.

HOMEOPÁTIÁS HÁZIPATIKA

A torok és mandulagyulladás szerválasztásakor figyeljük meg, melyik oldal fájdalmas, mert ez döntő tünet lehet! Ha 48 órán belül nem javul az állapot, nem megfelelő szert választottunk. Súlyos mandulagyulladás esetén orvoshoz kell fordulni! A szereket súlyos tünetek esetén óránként is lehet szedni, a tünetek javulásáig. Ha 3-4 adag nem enyhíti a panaszokat, másik szert kell választani!

ACONITUM NAPELLUS​ 15 CH, 2x5 golyó naponta

BELLADONNA​ 9-15 CH, 2-3x5 golyó naponta

APIS MELLIFICA​ 15 CH, 2x5 golyó naponta

HEPAR SULFUR​ 15 CH, 2x5 golyó naponta

LACHESIS MUTUS​15 CH, 2x5 golyó naponta

LYCOPODIUM CLAVATUM​ 9 CH, 3x5 golyó naponta

MERCURIUS SOLUBILIS​ 15 CH, 2x5 golyó naponta

PHYTOLACCA​ 9 CH, 3x5 golyó naponta


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TEMATIKUS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2021