Női problémák, meddőség, fertőzések, gyulladások

Jaj, mi az a petefészek ciszta?!

Amikor meghalljuk a ciszta szót, akkor azonnal valami szörnyűséges kórképre gondolunk. De ez az esetek többségében nincsen így!

 • Az Apis is szóba jöhet a ciszták kezelésénél

  Az Apis is szóba jöhet a ciszták kezelésénél

A legtöbb nőnél előfordul, hogy életében legalább egyszer cisztát vesznek észre a petefészkében. A petefészek normál működése kapcsán ugyanis minden ciklusban kialakulnak folyadéktartalmú hólyagocskák, a tüszők, melyek a peteérés jelei A kis 10 mm körüli cisztákból a ciklus közepére 20-30 mm nagyságú hólyagocskák, érett tüszők alakulnak ki. Ezek a tüszők a peteérés (ovuláció) során kipattannak, és kilökődik a petesejt a megtermékenyítésre várva. Ez mind természetes jelenség.

Ha valakinél tehát a ciklus 1-16. napja között látnak egy-két legfeljebb 30 mm-es cisztát, az normális. Ez általában a következőmenstruációig spontán megszűnik. Ha viszont ez nem így történik, akkor petefészek ciszták alakulhatnak ki, amelyek többségükben fájdalom és tünetmentesek,ezekre általában rutin nőgyógyászati vizsgálatok során derül fény. A petefészek ciszta azoknál a nőknél fordul elő nagyobb arányban, akik menstruálnak, ezért a klimaxot követően ennek a valószínűsége sokkal kisebb.

A petefészek ciszta kialakulásának okai között szerepel a rendszertelen menstruáció, a hormonegyensúly megbomlása és sok esetben a dohányzás.

A ciszták - főleg a kisebb méretűek - gyakran tünetmentesek, és csak a nőgyógyászati vizsgálatokon ismerhetőek fel. Az elváltozásra utalhat a vérzés rendellenessége vagy elmaradása, amely a tömlők hormontartalmára vezethető vissza. Az alhasi fájdalom gyakori tünet,amit a hirtelen növekvő ciszták mellet a bevérzett, megrepedt vagy megcsavarodott tömlők is okozhatnak. A diagnózist felállító orvos számára a legtöbb segítséget az ultrahangos vizsgálat nyújtja. A legfontosabb eldöntendő kérdés a rosszindulatúság kérdése. A legtöbb fiatal vagy termékeny korban lévő nő esetében jelentkező petefészekciszta jóindulatú, sokkal gyakoribb a rosszindulatú elváltozás a változókor után.

Természetes megoldások

A házi praktikák között szerepel a cickafarktea ülőfürdő,valamint a pásztortáska tea.

A homeopátiás kezelést bízzuk homeopata orvosra.

Gyakran használt szerek: ARNICA MONTANA​, MEDORRHINUM, LACHESIS MUTUS​, ​ APIS MELLIFICA

 

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 3. - Hólyaghurut és hüvelyfertőzések, ciszták és miómák

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2023