Állatok

Utazás háziállattal

Nyáron az emberek utazási vágya is felélénkül, amikor sokan kedvenc négylábúikat is „kerekekre” teszik, és útnak indulnak.

 • Utazás háziállattal

  Utazás háziállattal

Az utazás örömét sokszor megzavarja kedvencünk „tengeri betegsége”.

A talaját vesztett állat szánalmas látvány ilyenkor. Nyálzását néha öklendezés kíséri, és ha olyan szerencséje van, hogy útravalóval is megkínálták, akkor könnyít magán. Erről azonban nem mindig tudja időben értesíteni útitársait, ami kellemetlen helyzeteket teremt. Hogy mennyire „ebül” érzi magát, elég csak a szemébe nézni és számunkra a helyzet világossá válik. Gyakran még a beiktatott pihenő sem hoz lényeges javulást, és a célba érés első perceit is a kedvencünkkel való kényszerű foglalatosság köti le. Ebben az esetben a megelőzés nem csak egy állatorvosi szólás, hanem tényleg az egyetlen megoldás. 

A gyakorlatban a homeopátiás kezelés a leginkább bevált módszer. A kezelés alapfeltétele az egyedi tünetek felismerése. Mivel minden gazdi legalább egyszer megtapasztalta a helyzet milyenségét, így nem lesz nehéz összefoglalni az állat jellegzetes viselkedését az adott helyzetben. Az orvosnak ez ad lehetőséget, hogy többféle gyógyszerből választhassa ki a leginkább hatásosat.

A homeopátiás szert mindig az utazás megkezdése előtt kell beadni, esetenként megismételve utazás közben is. Hatására az utazás közben létrejövő egyensúlyvesztés és ennek következményeképpen fellépő rosszullét nem alakul ki. Így még az alkalomszerűen utaztatott állatok is békésen, viszontagságok nélkül viselik az utazást.

Azokban az esetekben, amikor kedvencünk a sokadik alkalommal élte át a kellemetlen helyzetet, kifejezett ellenkezésébe ütközhetünk. Érezve a gazdin az utazási szándékot, elbújik, vagy lecövekel, esetleg félelmében bepisil. Jó, hogyha minden erre utaló jelet időben felismerünk, hiszen ilyenkor már pszichés zavarral állunk szemben.

Javasolható homeopátiás szerek: COCCULINE​, GELSEMIUM SEMPERVIRENS

Túlhevülés vagy hőguta

Az autóban hagyott, vagy hosszabb úton szállított háziállatot nagy melegben könnyen érhet hőguta. Ez egy heveny állapot, amikor a testhőmérséklet olyan magasra emelkedik, hogy a vérkeringést szabályozó rendszer teljesen összeomlik, és az élőlény olyan kivételes állapotba kerül, amelyből külső segítség nélkül ritkán van visszaút.

Túlhevülés a meleg nyári napokban azonban elég sokszor előfordul, amikor kedvencünk nem tud önszántából megfelelő hűsítő helyet választani magának. Ennek a helyzetnek abban rejlik a veszélye, hogy az állat alkatilag gyenge pontjai fognak legfőképpen szenvedni. Ez legtöbbször az adott fajtára jellemző, de ugyancsak kortól függő állapot.

Gondoljunk csak arra, hogy egy „mopszos fejű” kutyusnak a légzése vagy egy idős, túlsúlyos állatnak a keringése milyen zavarttá válhat. Enyhíteni a kialakult helyzeten akkor lehet, amikor ezeket az előzményeket ismerjük. Természetesen a hőség által okozott kellemetlen érzést kell elsősorban enyhíteni. Ilyenkor célszerű 5-10 percig hideg borogatást tenni az állat testére.

A homeopátia széles kezelési lehetőségeket rejt magában

Javasolható homeopátiás szerek: ACONITUM NAPELLUS​, APIS MELLIFICA​, BELLADONNA​, GLONOINUM

Figyelem: Homeopátiás szert soha nem a vezértünet, hanem a komplex tünet-együttes alapján választunk, s azok igen ritkán azonosak két állat esetében! Ne a szomszédunk / barátaink által már bevált szert alkalmazzuk, hanem – lehetőség szerint – forduljunk szakemberhez! 

 • Dr. Németh Vendel József állatorvos
AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
 • letöltöm

  Utazási e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

  tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024