Bőrpanaszok, herpesz, övsömör, ekcéma, ótvar, szemölcs, akne

Lepkevírus! Mi ez?

A lepkéhez semmi köze, csak jellegzetes pillangó formájú kiütést okoz az arcon és az orrnyereg környékén.

 • Lepkevírus! Mi ez?

  Lepkevírus! Mi ez?

Angol területeken „pofonvágott betegségnek” is nevezik. Általában enyhe lefolyású betegség, magától is elmúlik. Homeopátiás szerekkel itt is segíthetünk!

Tünetei lehetnek

enyhe láz
hidegrázás
fejfájás
ízületek fájdalma főleg lányoknál
torokfájás
hasmenés

Pár nap múlva finom csipkeszerű vörös kiütés jelenik meg a testen, ilyenkor már nem fertőző a vírus. Előtte azonban igen, legalább 2 hétig. Főleg cseppfertőzéssel terjed. A csipkés kiütés néha elhalványul, és ha a gyerek mérges, ismét előjön. Viszkethet is. Néhány hétig is ott lehet a gyerek bőrén. Felnőtteknél inkább ízületi fájdalmat és duzzanatot okoz a lepkevírus, hivatalos nevén Parvo B-19.

Terápiája

Homeopátia a láz és a bőrtünetek csökkentésére

Hideg borogatás az égő bőrre (ha kívánja)

Sok folyadék

Fontosabb homeopátiás szerek

Általános immunerősítő: ECHINACEA​ (5 CH) + THYMULINE​ (9 CH) a betegség alatt végig.

Adagolás: reggel-este mindkettőből 5 golyó.

APIS MELLIFICA​ – ha az arc rózsaszín, égő, duzzadt, és a torka is fáj. A kiütés méhcsípéshez hasonlít. Javítja a hideg borogatás. (potencia: 15 CH)

BELLADONNA​ – égővörös arc, magas láz, és lüktető fejfájás. A gyerek szinte sugározza a hőt. Citromos limonádét kíván. (potencia: 15 CH)

Adagolás: napi 3-4x 5 golyó

CALENDULA OFFICINALIS​ – a körömvirágból készült homeopátiás gyógyszer a kiütéses szakasz alatt végig javasolt, segíti a bőr gyógyulását. (potencia: 5 CH)

Adagolás: napi 2x5 golyó

RHUS TOXICODENDRON​ – a bárányhimlő bevált szere akkor segít, ha nagyon viszket a bőr, és fájnak az ízületek. A meleg borogatás csillapítja a viszketést! (Az Apisnál a hideg). A gyerek pörög, és tejes dolgokat szeretne enni. (potencia: 15 CH)

Adagolás: napi 3x5 golyó

SULFUR​ – nagyon erős, fürdéstől rosszabbodó viszketés, égővörös kiütések! (potencia: 15 CH)

Adagolás: napi 3x5 golyó

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024