Bőrpanaszok, herpesz, övsömör, ekcéma, ótvar, szemölcs, akne

Gyermekkori bőrkiütések

Szinte minden kisgyermeknek van élete folyamán valamilyen bőrpanasza.

 • Gyermekkori bőrkiütések

  Gyermekkori bőrkiütések

A fertőzéses eredetű, kiütéses gyermekbetegségek mellett az allergiás eredetű csalánkiütés és ekzéma, atópiás dermatitis is nagyon gyakori. 

A hagyományos terápia mellett homeopátiával is jól kezelhetőek, gyógyíthatók ezek az elváltozások.

Csalánkiütés kezelése homeopátiával

Nagyon gyakori panasz, szinte minden kicsinél előfordul, akár több alkalommal is.

Eredete allergiás, de nem mindig derül ki a kiváltó ok. Kezelésében nem ez számít, hanem a bőrkiütések jellege. A leggyakoribb szerek ennek megfelelően:

APIS MELLIFICA​: erősen duzzadt, halványpiros bőrelváltozások, méretük többféle, változó. Alakja típusos esetben kokárdaszerű. Viszkető lehet, hideg vízre enyhül a panasz.

15 CH potenciában eleinte óránként, majd ritkítva kell szedni a gyógyszert.

HISTAMINUM​: az előzővel együtt szedhető.

URTICA URENS​: csaláncsípéshez hasonló, égő – viszkető bőrelváltozások, nagyon gyakran kis göbök formájában. Melegre enyhül a viszketés.

9-15 CH potenciában, napi 3-5 alkalommal lehet adagolni, majd ritkítani a szedést a javulásnak megfelelően.

Ekzéma, atópiás dermatitis

Ez a manapság egyre gyakoribbá váló kórkép sok kisgyerek, szülő életét nehezíti meg. Sajnos jelentősége nagy, mert a betegek között egyre több a fiatal csecsemő, az atópia mint allergiás hajlam egyre korábban és egyre nagyobb számban sújtja a gyerekeket. Főként a civilizált, fejlett iparú és társadalmú országokra jellemző egyre inkább.

Bőrtünetek és légúti tünetek is csatlakozhatnak az atópiás hajlamhoz, leggyakrabban a kettő együtt jár, illetve előbb a bőrtünetek, majd a későbbi életévek folyamán a légúti tünetek jelentkeznek.

Milyen megoldást kínál a homeopátia?

Okai között a modern életstílus, az egyre fokozódó környezetszennyezés, a táplálékainkban jelenlevő színező- és tartósító anyagok éppoly fontos szerepet játszanak, mint az öröklött, genetikai hajlam.

Homeopátiával eredményesen kezelhető a betegség, minél korábban kezdődik el az atópiás gyermek alkati kezelése, annál inkább sikeres a kezelés.

Tüneti szerek mellett, amelyeket a bőrjelenség jellege szerint adunk, a panaszok gyors javulását hozhatják, de ez még nem jelent gyógyulást.

A panaszok végleges megszűnéséhez, gyógyuláshoz szükséges alkati kezelés is, amely éppen az allergiás hajlamot gyógyítja azáltal, hogy stabilizálja, harmonizálja a szervezet működését, elindítva az öngyógyító mechanizmust. Ehhez az orvosi vizsgálat, részletes kikérdezés elkerülhetetlen. Kiterjed a családi betegséghajlamokra, a terhesség és születés körülményeire, a gyermek testi-lelki sajátosságaira egyaránt.

Érdemes homeopátiás orvoshoz fordulni az atópia kezelése miatt. Sok szülő épp amiatt választja ezen kezelési módot, mert a hagyományos gyógyszeres kezelés mellékhatásai nélkül, nagyon szép eredményeket lehet elérni.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024