Homeopátiás kisokos babáknak

Ne hagyd kint a babát a napon!

Nagyon édes egy pirospozsgás csecsemő, de a picik érzékeny bőre könnyen ropogósra sül a napon.

 • Ne hagyd kint a babát a napon!

  Ne hagyd kint a babát a napon!

Ez amellett, hogy fájdalmas, nagyon káros is, bőrünk mindenre emlékszik. 

Manapság már senki nem hagyja a babát a déli napon de séta közben könnyen elfeledkezünk a napszúrás veszélyéről.

Ne vigyünk kisgyermeket, csecsemőt sapka, kiskendő nélkül tűző napra. A babanapoztatás/D vitamin termelés ideális időpontja a kora reggel és a lemenő napsugarak fénye. A nap a pállott popsinak is jót tesz, de nem délben! A kisbabák árnyékban is könnyen le tudnak égni.

Az érzékeny bőrű babáknál gyakori az apró, piros foltokkal jelentkező napkiütés.

Több oka lehet, néha a napsütésre, néha a napozószerre allergiás a kicsi. Ha a fényvédő krém valamelyik alapanyagára érzékeny, a napsütés fokozza a tüneteket. Ilyenkor érdemes bio, ásványi alapú, illatosító nélküli fényvédőket választani.

Mely homeopátiás szerek segítenek a tünetek enyhítésében?

BELLADONNA​15 CH - segít a kiütéseket elmulasztani. Óránként, kétóránként is lehet szedni. A BELLADONNA​ akkor is kiváló, amikor sokat volt a gyermek napon, és este lüktető fejfájásra panaszkodik, szeme fényérzékeny, arca piros és verejtékezik. Ezek az enyhe napszúrás tünetei.

Ha a pici szorong, és nem izzad, esetleg lázas, az ACONITUM NAPELLUS​ 30 CH a megfelelő szer. Amikor a fej szét akar robbanni, adjunk GLONOINUM​-ot 15 CH-ban.

Az enyhén leégett, duzzadt, piros bőr fájdalma enyhül az APIS MELLIFICA​-tól. Itt is 15 CH az ajánlott potencia. Ha fejfájás is tapasztalható, amely nyomásra és hideg borogatástól javul, az APIS ezen is segít.

Ha a bőr hólyagosra ég, forduljunk orvoshoz, kiegészítő kezelésként adjunk CANTHARIS VESICATORIA​-t.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Napszúrás e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Allergia - napallergia e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Szülés homeopátiával, babaszerek

   tovább
  • letöltöm

   Fogzás e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024