Homeopátiás szerek

ANTIMONIUM CRUDUM

  • kinyomtatom

  • elküldöm

  • ajánlom

Alapanyaga az antimon-triszulfid.

Jellemző tünetek: 

A nyelven fehér színű, vastag, tej- vagy krétaszerű lepedék. Böfögés, amely az elfogyasztott, gyomorba került táplálék ízével megegyező. „Mintha túl sokat evett volna” érzet. Bulimia. Hányinger. Az étel bőséges mennyiségű hányása, amely nem jár megkönnyebbüléssel. Vizes, szilárd darabokat is tartalmazó hasmenés.

Hólyagos vagy gennyes kiütések. A fejbőrön nedvező és varos kiütések. Túlszarusodás: repedéses és szarusodó bőrgyulladás; kemény, szarus szemölcsök a tenyéren és a talpon. Kemény, vastag, könnyen töredező körmök, melyek hosszában könnyen berepednek. 

A tünetek romlanak túlevéskor, savanyú ételek fogyasztásakor, hideg fürdő hatására, napsugárzásra vagy sugárzó hőre. A tünetek javulnak meleg borogatás vagy meleg fürdő hatására.

Kísérő tünete, hogy felvágottakat és savanyú ételeket kíván, de ezeket nem bírja. Morcos hangulatú. Aluszékony. Emésztési zavarokhoz kapcsolódó felfájása van.

Főbb javallatok:  

Felhasi diszkomfort érzet túlzott mennyiségű étel fogyasztása után. Hasmenés nyári vagy ételekkel kapcsolatos intoleranciából eredően. 

Ótvar. Nedvedző bőrgyulladás. Felülfertőzött ekcéma.

Túlszarusodással és berepedésekkel járó bőrgyulladás.

Kemény, szarus szemölcsök. Talp-szemölcsök. 

Adagolás:  

5 CH-ban 5 golyócska adagolható naponta kétszer, a székletürítés ritmusa szerint.

Bőrtünetekre 5 golyócska 5 vagy 9 CH, naponta kétszer adagolva.


Forrás: Demarque-Jouanny-Poitevin-Saint-Jean: Farmakológia és homeopátiás materia medica

Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024