Homeopátiás szerek

AETHUSA

  • kinyomtatom

  • elküldöm

  • ajánlom

Az Aethusa jellemzője a tej-intolerancia.

Anyatej fogyasztásakor heves hirtelenséggel, nagy erővel nagy mennyiségű hányás, nagy savanyú rögök ürülnek. Utána fáradtság, aluszékonyság figyelhető meg.

Jellemző tünetek:

szomjúság teljes hiánya, hidegség a has magasságában, herpesz az orrszárnyakon, hideg, viszkózus veríték, szorongás, aluszékonyság, görcs, a szemgolyó lefelé fordul.  

Főbb javallatok:

tejivás utáni hányás vagy görcsös hasmenés. A hányadék emésztetlen darabokat tartalmaz. A széklet zöldes/sárgás.Tehéntej-intolerancia. Gyermeknél történő alkalmazás: csecsemők emésztési panaszai és bukása anyatejtől, tápszertől.

Adagolás:

a 9 vagy 15 CH (C) potencia javasolt.


Forrás: Demarque-Jouanny-Poitevin-Saint-Jean: Farmakológia és homeopátiás materia medica

Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024