Homeopátiás szerek

BLATTA ORIENTALIS

  • kinyomtatom

  • elküldöm

  • ajánlom

Alapanyaga a csótány.

Jellemző tünetek: 

Fulladás, nehézlégzés.

Váladék megtapadása a hörgőn.

Felgyülemlett nyálkahártya váladék.

Sípoló hörgés, köhögés, nehéz felköhögés, köpés.

Gennyes-váladékos vagy nyálkás váladék.


Főbb javallatok:

Nehéz köhögéssel járó asztma.

Krónikus hörghurut.

Porlerakódásos tüdőbetegség.


Adagolás:  

Akut asztmarohamok esetén 15-30 percenként felváltva adagoljunk Blatta orentalis-t, Antimonium tartaricum-ot és Ipeca-t. Az adagolás egyszerre 5 golyócska 5 CH hígításban.

Krónikus esetekben (alkati kezeléssel együtt) 5 golyócska 9 vagy 15 CH hígításban, reggel és este, a beteg fogékonysága szerint választva meg a potenciát. 

Forrás: Demarque-Jouanny-Poitevin-Saint-Jean: Farmakológia és homeopátiás materia medica

Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024