Homeopátiás szerek

ALLIUM CEPA

  • kinyomtatom

  • elküldöm

  • ajánlom

Alapanyaga a vöröshagyma.

Jellemző tünetek: 

Orrnyálkahártya-gyulladás, világos színű és irritáló orrváladék. Tüsszögés. Kábultság érzése, az állapot friss levegőn javul. Gyakori tüsszögés, bő, vizes orrfolyás, égő orrváladék, mely felmarja az orrcimpát, a felső ajkat. Az orrfolyás bőséges, vizes jellegű. Sok tüsszögés. Ezt kísérő nem irritáló szemváladékozás és a gégefőben kaparó érzés görcsös köhögéssel. Friss levegőn csökkennek, meleg szobában erősödnek a tünetek.

Gyermeknél történő alkalmazás: Nátha és szénanátha.   


Főbb javallatok: 

Allergia eredetű vagy vírusos nátha. 

Adagolás: 

5 vagy 9 CH hígításban 5 golyócska, amely akut rohamok esetén gyakran ismételendőm akár óránként adható, vagy naponta kétszer-háromszor.

Gyakran lehet kiegészítő gyógyszerekkel együtt adni akár allergia-, akár gyulladásos és fertőzéses tünetegyüttesek gyógyszereihez kapcsolva. 

Krónikus betegségek esetén 9 vagy 15 CH-ban adagoljuk, napi 5 golyócskát, a pollenidőszak kezdete előtt egy hónappal, valamint a pollenszezonban.

Ideggyulladás és idegfájdalom esetén naponta 15 CH javasolt a rohamok alatt.


Forrás: Demarque-Jouanny-Poitevin-Saint-Jean: Farmakológia és homeopátiás materia medica

Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024