Várandósság, szülés, szülés után

Mit vigyünk a kórházba? Kórházi lista. Homeopátiás szerek szülés után

Hálóing, papucs, köntös, törölköző, pohár, kanál, tányér, villa, szalvéta, wc papír, rádió, kistévé...

fejlámpa, úszógumi, melltartó, melltartóbetét, mellszívó, kispárna, szoptatós párna, párnahuzat, szappan, fertőtlenítő, füldugó, gyümölcslé, ásványvíz, keksz, ropi, könyv, újság, rejtvény, toll... Ja, és a babaholmik, body, pelenka, törlőkendő, kis sapka, popsikrém, takaró, zokni. Pólyaaaaa.

Lassan megtelik egy kisbőrönd. Aztán egy nagyobb bőrönd. Aztán még egy ikeás kék szatyor. Reped szét a hátizsák, nem lehet behúzni a ridikül zipzárját.

És ezzel be is költöztünk a kórházba.

Doktor Mami: Szülni fogok! Mit vigyek a kórházba?

Az összes cucc szanaszét hever majd a kórházi szobában az ágyon, a szekrényben és az ágy alatt a bőröndökben. Aztán jön majd a vizit, amikor  a vizes törölközőket el kell pakolni, mert a főorvosnak ez a heppje, nem lehetnek elől a száradó törölközők. És akkor a homeopátiás szereknek is kellene egy kis dobozka. Vagy zacskó? Rézzel szövött, védőcsomagolásban? Legyen úgy, de ha csak százforintos boltból való bádogdobozba hajigáljuk be a legfontosabb homeos szereket, az is megteszi. Csak legyenek ott. A bőröndben valahol. Egy Bob Marley képpel álcázott dobozfedő alatt. Vagy inkább egy bicajos fotós nagyobb méretű kalitkában, hogy mindegyik golyócska elférjen.

Mert az első, az ACONITUM NAPELLUS​, jól uralja a kezdeti pánikot, a második, az ARNICA MONTANA​, a testi és lelki sérüléseket.

A harmadik, a BELLADONNA​, a gyulladásokat.

A negyedik, az APIS MELLIFICA​, a feszülő és hidegre javuló ödémákat.

Az ötödik, a BRYONIA​, az éppen beinduló tejtermelésből adódó fájdalmakat.

A hatodik STAPHYSAGRIA​-t a gátmetszésre és a katéterezés, beöntés okozta testi és lelki bántalmakra adjuk.

A hetedik CAULOPHYLLUM​-ot és a nyolcadik CIMICIFUGA RACEMOSA​-t a szülés alatti tágulás-kitolás segítésére.

A kilencedik HYPERICUM PERFORATUM​-ot az idegekkel gazdagon ellátott területek (mell, gátseb, hasi seb) gyógyítására, és a tizedik CHINA RUBRA​-t a  szülés alatt kialakuló vérveszteség és a folyadékveszteség pótlására.

A tizenegyedik az URTICA URENS​-t és a RICINUS COMMUNIS​ a tejtermelésre.

A tizenkettedik a LYCOPODIUM CLAVATUM​ és CHELIDONIUM MAJUS​ az újszülött sárgaságára.

A GELSEMIUM SEMPERVIRENS​ a szorongásra.


Hajrá, szülünk!

Feliratkozás Doktor Mami YouTube csatornára

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024